Alegeri la vârful UFCR

Uniunea Federațiilor Columbofile din România se pregătește de alegeri. Programate pentru ziua de duminică – 26 septembrie, acestea vor decide echipa care va conduce destinele columbofiliei în următorii ani. Din acest motiv, în zilele care urmeză vom public o serie de articole în care vă vom prezenta, pe rând, toți membrii echipei Marius Tunduc.

Cum este firesc, în materialul de azi ne vom axa pe candidaturile lui Marius Tunduc, care vizează un nou mandat de președinte, și pe ce a lui Florin Bilan, un nume cu rezonanță în sportul columbofil românesc, care ar urma să ocupe poziția de președinte de onoare al UFCR.

Marius Tunduc: „Sunt un om de echipă“

Marius Tunduc

Președinte al Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România din anul 2014, Marius Tunduc și-a câștigat, fără îndoială, un loc în istoria acestui sport nobil. Extrem de pasionat de munca sa, Marius Tunduc s-a implicat activ în ultimii ani în duce sportul columbofil românesc la nivelul așteptat de către mai toți crescătorii. „Principalul motiv pentru care am decis să candidez pentru un nou mandat este acela că îmi place foarte mult partea aceasta organizatorică. De când am intrat în columbofilia sportivă, profesionistă, am încercat să schimb în bine lucrurile pe unde am fost. Am început cu Clubul „Vadul Crişului“, am trecut apoi la Asociaţia Bihor. După care, cu ajutorul celor care m-au cunoscut, am ajuns în Comitetul UFCR-ului, în 2006, apoi al FNCPR-ului, unde, cred eu, am făcut foarte multe lucruri bune. (…) Nu foarte multă lume este dispusă să rezolve problemele atunci când ele apar. Trecerea la UFCR este o provocare foarte mare. Ea schimbă din punct de vedere juridico-contabil, toate raporturile existente din acest moment. Va fi nevoie de muncă şi de implicare şi vreau să vă spun că este o muncă de grup, nu una personală. (…) Colegii mei, cei cu care am format o echipă până acum şi cu care voi lucra şi în echipa viitoare, au zis că se bazează pe mine. Iar eu sunt un om de echipă!“, spune Marius Tunduc.
Unul dintre obiectivele viitorului său mandat îl reprezintă organizarea impecabilă a Olimpiadei Columbofile în România de anul viitor. „A fost un vis al nostru, al meu şi al lui Florin Bilan, să aducem Olimpiada în România. Este un eveniment extrem de complex, cu un buget extrem de mare şi are nevoie de foarte mult implicare“, afirmă actualul președinte al FNCPR.

Pe lângă organizarea Olimpiadei, Marius Tunduc și-a propus și:
– Organizarea la un nivel ridicat a Cupei Europei în România, în ianuarie 2023
– Organizarea Galei Campionilor și a Galei Naționalelor, astfel încât să devină evenimentele numărul 1 la nivel european în următorii ani
– Organizarea unor Expoziții Naționale de mare calitate, foarte atractive pentru columbofili în locații accesibile și foarte frumoase
– Digitalizarea completă a columbofiliei prin crearea de aplicații utilizabile pe gadget-uri mobile sau fixe, prin interacțiunea directă cu columbofilul, prin intermediul tehnologiei și prin utilizarea la maxim a noutăților tehnologice
– Transformarea sportului cu porumbeii într-o activitate cunoscută și apreciată de persoanele care nu au de a face direct cu porumbeii, atragerea de fani ai sportului columbofil
– Promovarea columbofiliei române pe plan international
– Sprijinirea filialelor în dezvoltarea acestora, atât logistică cât și a problemelor statutar/legale.

Bilan: „Voi continua să muncesc pentru columbofilia românească!“

Florin Bilan

Un nume cu multă greutate în columbofilia românească, Marius Bilan ar urma să ocupe poziția de președinte de onoare al UFCR, de unde spune că va continua să muncească pentru a aduce acest sport acolo unde merită să fie. „Prin tot ceea ce am făcut, am încercat să îmi aduc contribuția după posibilitățile mele la bunul mers al columbofiliei din România și la dezvoltarea acesteia. Experiența dobândită de-a lungul anilor pot spune că mă recomandă pentru această poziție, care, prin natura ei, este o poziție în care este nevoie de mult echilibru și mult tact pentru a fi un factor echidistant, de echilibru și un bun sfătuitor pentru toți. Pentru a fi președinte de onoare trebuie să fii tu, în primul rând, un om de onoare și un om de cuvânt, iar faptul ca mi s-a propus această distinsă funcție mă onorează și îmi întărește convingerea că am fost omul binelui, omul echipei și întotdeauna am pus pe primul loc porumbelul voiajor și sportul columbofil. Din această poziție, voi continua să muncesc pentru columbofilia românească, voi continua să fiu același bun sfătuitor al colegilor mei mai tineri și voi continua să mă implic ajutând cu sfaturi și chiar mai mult pe toți cei care vor fi interesați de experiența atâtor ani de conducere columbofilă“, spune Florin Bilan.
Fost președinte al UFCR și, mai apoi, al FNCPR, acesta este de părere că actuala echipă poate scrie cu succes o nouă pagină de istorie a sportului columbofil românesc. „Sunt convins că, împreună cu echipa condusă de Marius Tunduc și de ceilalți colegi ai mei din Consiliul Director vom scrie împreună o nouă pagină de istorie columbofilă, dezvoltarea columbofiliei va continua, imaginea acesteia în lume va crește și vom avea parte de un nou mandat de succes“, a adăugat Bilan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO