Team Florea Sorin asigură carantinarea porumbeilor pentru columbodromul AfricaPro

Începând cu anul viitor, mai exact sezonul 2022, în Africa de Sud va debuta un nou columbodrom, ale cărui particularităţi sunt cu totul inedite. Într-un articol precedent, publicat tot pe site-ul nostru în urmă cu câteva luni, prezentam în detaliu condițiile de participare și ceea ce oferă organizatorii. Amintim, totuși, că la AfricaPro, așa cum se numește noul columbodrom, au fost invitați să participe columbofili extrem de renumiți, iar țara noastră se mândrește cu faptul că Florea Sorin se numără printre aceștia. Mai mult decât atât, sloganul „Sparta 300” folosit de Team Florea Sorin, i-a inspirat pe organizatori să accepte un număr maxim de 300 de participanți.

Pentru AfricaPro, Florea Sorin nu este doar unul dintre invitații speciali. Cunoscutului columbofil român i s-a propus să fie și reprezentatul columbodromului african în România, iar Florea Sorin se poate lăuda deja cu o foarte mare realizare. Datorită implicării sale, porumbeii care vor pleca din România către columbodromul AfricaPro nu vor mai fi carantinați în Belgia, Olanda sau Germania.

Carantinarea porumbeilor pentru AfricaPro va avea loc în București, în volierele Team Florea Sorin

Dificilul protocol de carantinare a porumbeilor în diferite voliere din Vest, pentru ca mai apoi aceștia să fie trimiși la columbodroame, va fi evitat în cazul columbodromului AfricaPro. În acest sens, pentru participanții din România și nu numai, Florea Sorin și-a luat angajamentul de a carantina porumbeii în volierele sale din București, urmând ca ulterior aceștia să fie trimiși direct în Africa de Sud, fără nicio altă escală. „Participând de atâția ani în competițiile celor mai importante columbodroame din lume, am experiența carantinării porumbeilor proprii în țările din Vest și nu ascund faptul că am avut de întâmpinat și multe neplăceri. Dând curs invitației celor de la AfricaPro de a participa și în competiția lor, care va debuta anul viitor, dar și dorinței acestora de a fi reprezentantul lor în România, am reușit să obțin și evitarea trimiterii porumbeilor în Belgia, Olanda sau Germania pentru a trece prin carantina obligatorie. Împreună cu echipa mea, mi-am luat angajamentul de a ține păsările în volierele noastre, unde vor fi verificate de un medic veterinar și unde vor avea parte de o îngrijire ireproșabilă. Marele avantaj este că porumbeii vor fi scutiți de un stres imens, iar crescătorii vor evita cheltuieli foarte mari. Este o facilitate foarte mare, în special pentru crescătorii din România, care sper să fie încurajați astfel să participe în număr cât mai mare, fie singuri, fie asociați în diferite echipe”, a explicat Florea Sorin.
Primul concursurs al noului columbodrom african va avea loc pe 10 iulie 2022. Pentru mai multe detalii, dar și pentru a accesa regulamentul oficial tradus în limba română puteți accesa link-ul următor: https://racingpigeons.ro/2021/06/18/un-nou-columbodrom-in-africa-de-sud-florea-sorin-invitat-special/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO