Campionul Alexandru Ionescu: „Doar lada spune care porumbel este bun“

Alexandru Ionescu, unul dintre cei mai titraţi crescători din judeţul Mureş, practică sportul columbofil din anul 2005. Primele rezultate notabile au apărut în perioada 2008-2009, atunci când trei dintre porumbeii săi au fost prezenţi şi la Balcaniada organizată la Salonic, Grecia. În 2013 devine campion naţional la categora As Speed Maturi, iar un an mai târziu vicecampion naţional la categoria As Speed Tineret, cu o femelă care s-a dovedit nu doar o zburătoare de succes, ci şi reproducătoare extraordinară.
Pasionat de categoria General, Alexandru Ionescu a început, de curând, să redescopere o mai veche „dragoste“ – Maratonul – însă spune că este nevoie de timp pentru a construi o matcă şi porumbei competitivi pentru distanţele lungi. În vreme ce mulţi columbofili se mândresc cu „abilităţile“ lor de selecţie „la mână“ a prorumbeilor, campionul mureşean este de părere că cea mai bună selecţie o face lada, concursurile fiind singura variantă prin care poţi afla dacă un porumbel este bun sau nu.
În interviul pe care a avut plăcerea să-l acorde echipei racingpigeons.ro puteţi afla mai multe despre metodele sale de antrenament, produsele folosite pentru hrana şi tratarea porumbeilor, dar şi de ce crede că metoda văduviei este de preferat zborului la natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO