În anul Olimpiadei, Clubul Gold a depăşit toate recordurile

Competiţie cu tradiţie deja în sportul columbofil românesc, Clubul Gold a doborât, şi în acest sezon, toate recordurile în ceea ce priveşte numărul inelelor comandate de către crescătorii din toate colţurile ţării, peste 37.000 de porumbei fiind înscriși în cursa pentru premiile extrem de atractive puse la bătaie de către Uniunea Federațiilor Columbofile din Romania. Și, după cum se ştie, mai multe inele achiziţionate de către asociaţii înseamnă şi premii mai consistente pentru membri. Mai mult, în premieră pentru acest sezon, vor fi acordate premii inclusiv la nivelul fiecărui club al filialelor, câte unul pentru fiecare sută de inele achiziţionate! Aşadar, vorbim despre cel mai mare fond de premiere din istoria Clubului Gold, dar şi despre cel mai mare număr de premii ce vor fi acordate, ca de fiecare dată, în cadrul Galei Campionilor de anul viitor şi în cadrul evenimentelor organizate de fiecare asociaţie judeţeană în parte.

Acordarea de premii la nivel de club nu este însă singura modificare din acest sezon. După cum am anunţat încă de la finalul lunii februarie, crescătorii au avut posibilitatea să achiziţioneze două tipuri de inele Gold, unul pentru categoria Fond Tineret şi unul pentru categoria Maraton Tineret. Această decizie a organizatorilor a fost cerută insistent de către crescătorii din toate provinciile, care şi-au dorit posibilitatea de a câștiga premii consistente în bani și cu porumbeii angrenaţi în poate cea mai iubită şi disputată categorie din ţară.

O treime dintre inelele Maraton Gold au ajuns în doar trei judeţe

Cei mai încântaţi de noile inele Maraton Gold scoase la vânzare de către organizatori au fost crescătorii din trei judeţe: Suceava, Botoşani şi Bihor care, împreună au comandat aproape o treime din numărul total de inele distribuite în ţară. Fruntaş la acest capitol este Suceava, unde un număr de 2.130 de porumbei poartă acum inele Maraton Gold. Nu este însă o surpriză pentru nimeni dacă ne gândim că judeţul, ca întreaga regiune de altfel, este casă pentru unii dintre cei mai apreciaţi „maratonişti“ din ţară. Pe locul secund, cu un număr de 1.870 de inele distribuite, găsim un alt judeţ din Moldova, respectiv Botoşani. La distanţă de numai 12 inele, pe a treia poziţie în clasamentul naţional găsim Bihorul. Crescătorii de aici, şi ei pasionaţi de categoria Maraton, au achiziţionat un număr impresionant de inele. Vorbim despre 1.858 de inele care, dincolo de şansele la un premiile naţionale, în valoare de 10.000 de lei, le oferă columbofililor transilvăneni oportunitatea de a pune mâna pe unul dintre premiile judeţene ori cele de club.
Pe lista judeţelor ai căror crescători au pariat pe inelele Maraton Gold mai găsim Arad (1.1161 de inele), Neamţ (1.000 de inele), Argeş (947), Timiş (913 de inele) ori Buzău (837 de inele). Toate acestea, dar şi multe altele, vor oferi, la final sezonului, premii consistente, menite să răsplătească performanţa columbofililor şi încrederea lor într-o competiţie care, în acest moment, reprezintă standardul în domeniul concursurilor cu porumbei din ţara noastră. În total, au fost 17.831 de inele care au luat drumul asociaţiilor din aproape toată ţara.

Argeşul pariază pe Fond

În ceea ce priveşte inelele Fond Gold, de departe cele mai mult dintre ele au luat calea Argeşului. Crescătorii de aici, care au fost mai mereu în top când vine vorba despre inelele Gold, au achiziţionat în acest sezon nu mai puţin de 2.516 bucăţi, cu peste 1.000 mai multe decât poziţia secundă. Poziţie secundă unde găsim Suceava, „campionul“ de la Maraton Gold. Astfel, pe lângă cele peste 2.100 de inele de maraton, crescătorii suceveni au solicitat şi 1.500 de inele Fond Gold. Cifrele absolut impresionante dovedesc, fără putinţă de tăgadă, faptul că sportul columbofil este extrem de apreciat în „Cetatea de Scaun“ a Moldovei şi nu ar trebui să mire pe nimeni dacă, pe scena Galei Campionilor de anul viitor vom regăsi mai mulţi câştigători cu „buletin“ de Suceava. Podiumul inelelor Fond Gold este completat de Prahova, asociaţia de aici distribuind un număr de 1.400 de inele.
Alte judeţe care s-au remarcat la această categorie, la care s-au distribuit un număr total de 20.219 inele, sunt Oltul (1.192), Arad (1.173), Bucureşti (1.075), Dolj (914), Vâlcea (887) şi Cluj (854). Decizia lor înseamnă, cum spuneam, un fond de premiere local extrem de atractiv pentru orice crescător.

Premii, cuvântul de ordine din acest sezon!

Pentru crescătorii debutanţi în această competiţie, trebuie să reamintim cum se vor împărţi premiile acestui sezon, mai ales că, aşa cum am spus-o încă de la început, ediţia din acest an beneficiază de cel mai mare buget de premiere din istoria competiţiei. Ca şi până acum, cele mai importante premii, în cuantum de 10.000 lei brut fiecare, se vor acorda la nivel naţional. Este vorba despre 10 premii Gold Naționale pentru primii 10 porumbei cu cel mai mic punctaj la categoriile Fond Tineret Gold și Maraton Tineret Gold. Şi, la fel cum se întâmplă şi acum, câte un premiu național va merge în fiecare provincie, pentru a asigura o distribuție echitabilă a acestora.
Urmează apoi premiile pentru fiecare județ care a achiziționat inele Gold, acolo unde se vor acorda câte trei premii județene, cuantumul lor urmând a fi stabilit în funcţie de numărul de inele achiziţionate. Şi, după cum spuneam la început, din acest sezon vor fi acordate premii şi la nivelul fiecărui club al filialelor, câte unul pentru fiecare sută de inele achiziţionate.
Nu ne mai rămâne decât să urăm succes tuturor crescătorilor care au achiziţionat inele Gold!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO