Olimpiada Columbofilă de la Oradea nu se oprește în piedicile mici ale unor personaje mărunte

Aşa cum deja ne-am obişnuit în România ultimelor 30 de ani, niciun lucru bun care se face în această ţară nu se întâmplă fără ca, de pe margine, să nu existe măcar o persoană sau o organizaţie care că arunce găleţi de lături în capul celor care încearcă să facă lucrurile să se mişte. Sub umbrela acestei axiome se încadrează perfect şi demersurile Federaţiei Române de Sport Columbofil (FRSC) de a împiedica Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România să organizeze, în premieră, cel mai important eveniment columbofil planetar, Olimpiada Columbofilă, anul acesta, în perioada 12-14 august, la Oradea.

Ca membră unică la noi în ţară şi cu drepturi depline a Federaţiei Columbofile Internaţionale, FNCPR-ul a primit onoarea de a organiza acest festival columbofil în urma unei bătălii electorale crâncene, printre ţările contracandidate numărându-se China, asta ca să amintim doar una dintre ele. FCI nu a oferit României organizarea evenimentului doar pentru că dosarul nostru era unul solid construit, ci şi pentru că, în ultimii zece ani, sub „patronajul“ FNCPR, columbofilia românească pur şi simplu a făcut un imens salt calitativ, lucru reflectat de numeroasele premii internaţionale primite de columbofilii români.
Numai că progresul columbofiliei româneşti şi succesul înregistrat de FNCPR pe plan internaţional, prin aducerea Olimpiadei Columbofile la Oradea, la cel mult câteva sute de kilometri de orice columbofil român, a deranjat enorm cea mai insignifiantă dintre organizaţiile columbofile de la noi din ţară, Federaţia Română de Sport Columbofil. O federaţie pe cale de dispariţia, renegată de proprii „părinţi“, a se citi Ministerul Tineretului, care i-a cerut în instanţă dizolvarea, a considerat că poate face un bine columbofiliei româneşti dacă atacă pe la toate „colţurile“ organizarea Olimpiadei Columbofile la toate instituţiile statului român, indiferent dacă aveau sa nu legătură cu evenimentul. Se împlinesc deja două luni de când valul reclamaţiilor, izvorât din neputinţa unora de a se ridica la înălţimea vremurilor pe care le trăiesc, sapă la temelia Olimpiadei Columbofile.
Dar, din fericire pentru miile de columbofili români, nimeni şi nimic nu mai poate opri desfăşurarea acestui grandios eveniment columbofil la Oradea, lucru confirmat şi de către preşedintele FNCPR, Marius Tunduc (foto): „Suntem pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte organizarea Olimpiadei Columbofile de la Oradea, din 12-14 august. Toate detaliile au fost puse la punct, cele peste 30 de delegaţii străine au confirmat deja prezenţa, mii de bilete la expoziţie şi cele două festivităţi majore, Gala Olimpică şi Balul Prieteniei, au fost deja vândute. Au existat numeroase piedici de la anumite persoane şi organizaţii columbofile de la noi din ţară, însă am reuşit să trecem peste ele şi să punem la punct tot ceea ce înseamnă organizarea unui astfel de eveniment de o anvergură fără precedent atât în ţară, cât şi peste hotare. Prefer să nu intru acum în polemici pe marginea acestui subiect, însă promit ca, după desfăşurarea Olimpiadei Columbofile, să fac publice toate problemele care ne-au fost create de aşa-zişi columbofili, conducători ai unei alte federaţii, pentru ca membri noştri să înţeleagă şi să judece singuri dacă acei oameni merită sau nu oprobiul public. Îmi pare rău că am fost obligaţi să ne irosim energiile pentru a combate toate minciunile sfruntate pe care aceste persoane de rea credinţă le-au aruncat în spaţiul public sau le-au pus pe hârtie şi le-au trimis diferitelor instituţii publice pentru a ne împiedica să ţinem această sărbătoare a columbofiliei româneşti la Oradea. Din păcate pentru noi toţi, acesta este nivelul unora!“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO