Sorin Florea, agentul pentru România al „AfrikaPro“, columbodromul sud-african cu premii de peste 2 milioane de dolari în sezonul 2023

Când spunem Sorin Florea, gândul ne duce imediat spre cele mai mari și importante achiziții de porumbei de valoare care au pătruns în țara noastră ori au poposit pe cele mai puternice columbodroame internaționale, unde Sorin Florea a concurat în toți acești ani și unde a realizat performanțe de excepție, punând România pe harta și pe podiumul mondial al acestui sport. Tot el este, în prezent, singurul agent din țară care poate facilita trimiterea porumbeilor columbofililor români spre „AfrikaPro“, cel mai nou columbodrom din Africa de Sud, care în sezonul 2023 pune la bătaie premii totale de peste 2 milioane de dolari. „Cei de la AfrikaPro m-au contactat și mi-au spus că ceea ce se întâmplă în volierele pe care le dețin și asocierea cu cei «300 de Spartani» i-a motivat să înființeze un columbodrom unde să se întâlnească cei mai puternici concurenți din lume. M-au invitat în mod special să particip încă de la prima ediție și, de asemenea, mi-au solicitat să fiu agentul lor pentru România, asta pentru că au o politică aparte de participare, iar porumbeii dintr-o anumită țară nu pot fi trimiși în columbodrom decât prin agentul din țara respectivă. Cei care mă cunosc știu că îmi plac provocările, îmi place să concurez împotriva celor mai buni din lume, motiv pentru care am acceptat să trimit porumbei acolo, dar și să ajut columbofilii români care doresc să participe”, a declarat Sorin Florea.

Competiția noului columbodrom din Africa de Sud pentrul anul 2023 constă într-un număr de 14 curse, etapa finală fiind la distanța de 620 de kilometri aerieni. Regulamentul acestui nou columbodrom din Africa este și el unul cu totul aparte. Organizatorii își doresc o competiție cu totul unică, motiv pentru care au decis că nu pot participa în columbodromul AfrikaPro decât 300 de columbofili, din diferite țări, care nu pot trimite o echipă mai mare de 10 porumbei. Dintre cei 300 de columbofili, o anumită parte au statutul de invitați speciali, pentru renumele și performanțele obținute în columbofilie, iar restul până la 300 sunt selectați de organizatori pe baza acelorași criterii. Faptul că organizatorii columbodromului AfrikaPro își rezervă dreptul să își selecteze participanții promite o competiție extrem de dură. La selectarea acestora ajută și costurile de participare destul de ridicate care, în total, ajung la suma de 15.000 de dolari.

Noul columbodrom din Africa de Sud propune o competiție aparte, reguli aparte, dar și premii foarte consistente. După cum se poate vedea, accentul în acest columbodrom va fi pus pe evoluția crescătorului și mai puțin pe cea a unui singur porumbel, așa cum se obișnuiește la celelalte columbodroame. Mai multe detalii despre columbodrom și regulamentul pentru sezonul 2023 puteți găsi aici: https://afrikapro.com/tc/index.html 

Participare AfrikaPro 2023 – 500 de premii în valoare totala de 2.050.250$

Mai jos puteți consulta condițiile de participare și modurile prin care puteți concura.

1. Conditii de participare și expediere

1.1. Obiectivul organizatorilor este de a aduna cei mai buni crescatori de porumbei din lume într-o Serie One-Loft.
1.2. Solicitantul își va completa cererea pe site prin completarea unui formular electronic care va solicita solicitantului informațiile solicitate. Solicitanții pot aplica, de asemenea, prin intermediul agentului din țara reprezentativă.
1.3. După completarea formularului, solicitantul va fi contactat și i se vor furniza mai multe informații.
1.4. Vor putea fi înscriși doar porumbeii care detin inele/benzi oficiale 2022/2023. Niciun porumbei nu poate participa la cursă mai mult de un sezon.
1.5. Porumbeii curselor anterioare nu sunt permisi, iar astfel de echipe vor fi descalificate.
1.6. Perioada de admisie va fi de la 15 octombrie la 15 ianuarie pentru crescatorii SA; Crescatorii din alte tari vor avea voie să trimită porumbei cu un al doilea transport pe 20 februarie 2023.
1.7. Crescatorii au dreptul sa isi incarce echipa de porumbei atata timp cat aceasta se afla in perioada de admisie.
1.8. Colectarea și expedierea porumbeilor locali din Africa de Sud se va efectua prin intermediul companiilor locale de curierat care livrează porumbei la Pretoria și OR Thambo săptămânal. Costurile asociate sunt pentru contul participantului.
1.9. Participantii straini isi vor expedia porumbeii catre agentii din tara respectiva. Vă rugăm să consultați site-ul AFRIKAPRO pentru detalii despre agenții de țară.
1.10. Costurile de transport și de carantină pentru țările din străinătate sunt în contul participantului.
1.11. Toți porumbeii trimiși la agentul nostru de colectare/expediere trebuie vaccinați pentru Pigeon Pox, Paramixovirus și Newcastle Disease cu cel puțin 10 zile înainte de expediere. Recomandăm tuturor participanților să-și vaccineze porumbeii de două ori, cu prima vaccinare la 3 săptămâni și a doua vaccinare la vârsta de 6 săptămâni.
1.12. Fiecare crescator înregistrat va fi limitat la o echipă pentru fiecare crescator, cu o limită post-carantină de cel mult 20 de porumbei per echipă.
1.13. Participanților din alte tarili se va permite să trimită maximum 20 de porumbei la volierele AFRIKAPRO, iar sud-africanii locali 15 porumbei.
1.14. Echipa de pregătire a organizatorului va inspecta toți porumbeii la sosirea la AFRIKAPRO Loft. Toți porumbeii vor face o carantină de 28 de zile la voliera AFRIKAPRO la sosire.
1.15. Nici un porumbel nu va fi permis în voliera AFRIKAPRO pentru admisie fără un formular de înregistrare completat.
1.16. Proprietatea porumbeilor se va transfera organizatorilor după ce vor fi acceptați în AFRIKAPRO Loft
1.17. Inelul de înregistrare al fiecărui porumbel va fi încapsulat astfel încât numărul inelului și identitatea tuturor porumbeilor să rămână ascunse de personalul de instruire pe tot parcursul seriei.
1.18. Metoda de îngrijire, pregătire și curse va fi la discreția organizatorilor.

2. Participare Single Bird

2.1. Pentru toate intrările cu un singur porumbel, taxa de intrare este de $ 750 / porumbel.
2.2. Înscrierile pentru o singură porumbel vor participa la competiția Sprint Series -, ACE Pigeon -, Final Race – și Country Cup. Participanții la un singur porumbel nu vor concura în competiția Black Jacket & Weekly. Constituirea in sindicate a crescatorilor este binevenită pentru a participa la concursul Black Jacket.
2.3. O taxă de admitere de 750 USD se plătește la sosirea primului porumbel organizatorului pentru competițiile cu o singură pasăre. Fiecare crescator/echipă trebuie să plătească taxa de admitere odată cu sosirea primului porumbel la voliera AFRIKAPRO. De exemplu, ” dacă crescatorul X participa cu 13 păsări unice, el va plăti taxa de admitere de 750 USD pentru sosirea porumbeilor săi. Dacă crescatorul Y intră în 2 porumbei, el ar trebui să plătească, de asemenea, taxa de admitere de US $ 750.”
2.4. Dacă un participant nu mai are porumbei în ziua imbarcarii pentru cursa de activare de 115 km, taxa de admitere de 750 USD va fi rambursată.
2.5. După finalizarea cursei de activare de 115 km, AFRIKAPRO va factura fiecărui participant o taxă de activare de 750 USD pentru toți porumbeii care se întorc. Taxa totală de activare pentru toți porumbeii returnați mai puțin (minus) taxa de admitere care a fost plătită cu initial. Taxa de activare va activa toți porumbeii pentru următoarele 14 curse consecutive.
2.6. Fiecare participant trebuie să plătească taxa de activare în termen de 5 (cinci) zile de la cursa de activare. Neefectuarea unei astfel de plăți în termenul specificat sau în cazul în care suma plătită este mai mică decât factura emisă. Porumbeii acestor participanți sunt puși la dispoziția altor fani pentru a activa. (US $ 750 / activarea porumbeilor)

3. Participarea Full team Entry

3.1. Taxa totală de intrare este de 15 000,00 USD per echipă (taxă de admitere de 3000 USD plus 12 000 USD taxă de activare)
3.2. Echipa completă va participa la competiția Săptămânală, Black Jacket, Sprint Series, ACE Pigeon, Final Race și Country Cup.
3.3. AFRIKAPRO va oferi tuturor participanților o ultimă șansă de a lua în considerare formarea echipelor de sindicate cu 7 zile înainte de a se înscrie pentru cursa de activare de 115 km. Participanții de peste mări pot intra cu maximum 20 de porumbei pe echipă, iar crescatorii locali din Africa de Sud pot intra cu maximum 15 porumbei pe echipă – toate informațiile necesare privind formarea sindicatului / echipelor vor fi la adresa comunicate lara@afrikapro.com în timp util.
3.4. O taxă de admitere de $ 3000 se plătește cu sosire. Fiecare Crescator/Echipă/Sindicat trebuie să plătească taxa de admitere la sosirea primilor porumbei la mansarda AFRIKAPRO.
3.5. O taxă de activare de 12 000 USD se plătește pentru echipa dumneavoastră de porumbei în termen de 14 zile de la cursa de activare, indiferent de numărul de porumbei care se întorc de la cursa de activare de 115 km din echipa dvs.
3.6. Crescatorul va avea voie să participe la competițiile cu o singură pasăre numai pe baza condițiilor de participare cu o singură pasăre, dacă nu dorește să continue cu intrarea completă a echipei. O astfel de decizie va fi finală și trebuie luată înainte de a face imbarcarea pentru Cursa 1.
3.7. Orice participant care nu plătește taxa de activare în termen de 14 (paisprezece) zile de la cursa de activare va fi descalificat și va pierde toate taxele plătite anterior. În plus, porumbeii acestor participanți vor fi puși la dispoziția altor fani pentru a activa numai pentru participarea in sistem Single Bird. Participantul va pierde, de asemenea, orice parte din veniturile din licitația post-serie.

Porumbeii vor fi trimiși cu avionul in jurul datei de 15 decembrie 2022. Crescătorii români interesați pot afla informații privind trimiterea / transportul porumbeilor la numărul de telefon 0740811550 – persoană de contact Florin Cristuinea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO