Vlad Fildan (BH): „Motivația, hrana și antrenamentul sunt cele 3 lucruri esențiale în columbofilie!”

Fascinat de porumbei încă din fragedă copilărie, Vlad Fildan a debutat în sportul columbofil în urmă cu două decenii, iar din 2006 este membru activ în cadrul Asociației Bihor. După multe sezoane în care a participat la tot planul de zbor, în 2015 a luat decizia de a se specializa pe categoria Maraton. Astfel că a început să achiziționeze zburători de cursă lungă, în special de la crescători din Olanda, dar și de la campioni naționali din România. În plus, a început o colaborare cu bine-cunoscutul Daniel Cobzaru, care i-a devenit mentor.
Începe fiecare sezon cu un lot de 50-60 de porumbei, care sunt concurați la văduvie. Pune accent pe motivarea porumbeilor, dar preferă să lucreze în special cu masculii, considerând că femelele nu răspund la fel de bine ca partenerii lor. De fapt, așa cum susține, motivarea, alături de hrănire și antrenament, sunt cele trei lucruri esențiale în sportul columbofilie.
În interviul acordat echipei racingpigeons.ro puteți afla mai multe despre liniile de porumbei din crescătoria sa, metodele de reproducție, dar și produsele folosite pentru hrănirea și condiționarea zburătorilor săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO