Berlin – prima cursă internațională de maraton a României

Un recital splendid în finalul sezonului columbofil 2023 va fi pus „în scenă“ de către județul Bihor, care va organiza, în primul weekend al lunii august, celebra de-acum etapă de maraton extrem Berlin. Foarte de apreciată de către crescătorii români de pe tot cuprinsul țării, cursa devine în acest an una internațională, concurenți din 12 țări din Europa Centrală, dar și de Est, anunțându-și deja prezența. Este vorba despre crescători din Albania, Bulgaria, Croația, Italia, Kosovo, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina și Ungaria care vor participa cu cel puțin 2.500 porumbei, anunțați până în prezent, la ediția de deschidere a celui mai important concurs columbofil internațional din această parte a continentului.

Berlin Internațional deschide astfel perspectivele pentru ca îndrăgita cursă de maraton, rezervată până acum doar crescătorilor români, să se transforme într-o etapă unică pentru această zonă a Europei, atât prin număr participanților a țărilor, dar și ca grad foarte mare de dificultate. Pentru că, dacă privim atent la deschiderea zonei de răspândire a voiajorilor în drumul lor spre casă, observăm că porumbeii trebuie să se despartă foarte devreme după lansare pentru că unii vor zbura spre Sud, alții spre Est, ceea ce va pune la grea încercare aceste minunate păsări și simțul lor unic de orientare.

Interes major printre crescătorii români

Cum era de așteptat, interesul crescătorilor români pentru această cursă este unul extrem de ridicat, peste 1.070 de columbofili din țara noastră anunțându-și deja prezența până la această oră, în vreme ce numericul de porumbei pe care-l vor îmbarca depășește 6.500. Însă anunțurile continuă, iar cifrele cresc de la o oră la alta. Conform organizatorilor, centrele de îmbarcare puse la dispoziție se vor găsi în următoarele localități:
– Rădăuți – responsabil centru Adrian Șchipor
– Suceava – responsabil centru Ionuț Gagea
– Turda – responsabil centru Daniel Berar
– Satu Mare – responsabil centru Michael Mureșan
– Oradea – responsabil centru Marius Tunduc
– Arad – responsabil centru Daniel Marta
– Timișoara – responsabil centru Constantin Tănase
– Reșița – responsabil centru Dorel Badea
– Plopeni – responsabil centru Florin Bilan
– Cerneți – responsabil centru Cătălin Mitroi.
La cele mai îndepărtate dintre centre, precum Rădăuți, Suceavan sau Plopeni, îmbarcarea porumbeilor va avea loc în data de miercuri – 2 august, în timp ce pentru celelalte centre de îmbarcare data și ora desfășurări îmbarcărilor va fi anunțată duminică – 30 iulie, după aflarea exactă a numărului de porumbei și crescători participanți. „Este ceva ce, sincer, nu am mai avut vreodată în România. Va fi o experiență unică pentru fiecare columbofil care va participa, practic, la debutul uni concurs internațional care, sper eu, va dăinui zeci de ani după prima etapă. Va fi, fără îndoială, cel mai puternic concurs Berlin din câte au fost până acum și, totodată, va fi pentru prima dată când va avea un caracter internațional. Mă bucur enorm că filiala pe care o conduc, Bihorul, este o deschizătoare de drum în ceea ce privește etapele de maraton extrem internațional. Urez tuturor columbofililor care vor participa mult succes și le mulțumesc, și pe această cale, pentru încrederea pe care ne-o acordă nouă, organizatorilor!“, a declarat Marius Tunduc, președintele Filialei Bihor și al UFCR – Columba.

Benzing îi va premia pe câștigători

Trebuie precizat că, pentru această cursă specială, clasamentul internațional va fi împărțit în două categorii de distanță, iar premiile vor fi oferite de către firma Benzing. Astfel, prima categorie de distanță va fi de la 600 la 900 kilometri aerieni, iar a doua categorie va fi peste 900 kilometri aerieni. Primii trei porumbei clasați pe cele două zone de distanță vor primi ca premiu câte un ceas Benzing în cadrul Olimpiadei de la Maastricht, Olanda 2024, la standul Benzing. Mai exact, locul 1 pe concurs va fi premiat cu un ceas Benzing M3 Gold, locul 2 cu ceas Benzing M2, iar locul 3 va primi un ceas Benzing G2. Totodată, premianții categoriei Crescători aferente celor două clasamente vor fi premiați cu trofee în cadrul aceleiași manifestații.
Toți crescătorii interesați sunt invitați să își anunțe prezența la acest super eveniment columbofil, care are toate „ingredientele“ necesare pentru a deveni o emblemă națională pentru sportul columbofil românesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO