Sokolka Național – ultimul test pentru maratoniștii din partea de Sud a țării

Columbofili din toate zonele de Sud ale țării, nu mai puțin de 14 județe, și-au anunțat deja prezența la concursul de maraton extrem Sokolka Național, organizat de către filiala columbofilă Dolj. Acest zbor, programat pentru data de 4 august, este ultima etapă de maraton din acest sezon competițional dedicată crescătorilor din Provinciile Oltenia și Muntenia, la care pot participa însă toți pasionații și îndrăgostiții de distanțe lungi și zboruri extreme care îndeplinesc condițiile de participare, adică să aibă distanța de la locul lansării până la volierele lor de minim 900 de kilometri aerieni.
La o asemenea cursă poți avea parte de o așteptare cu mare încărcătură emoțională și multă adrenalină, picanterie pe care o oferă însuși ruta de zbor, pentru că, nu de puține ori, pe acest traseu, păsările sunt nevoite să treacă peste două lanțuri muntoase în încercarea de a reveni cât mai curând la crescătoriile lor situate în zonele de Sud ale țării, Acest lucru care nu este tocmai la îndemâna tuturor cursierilor, așa după cum s-a putu observa pe parcursul acestui sezon cu pierderi foarte importante pentru toți columbofilii din sud. La ora actuală, după desfășurarea mai multor etape lungi pe această rută, știm că aceasta este una din cele mai dure direcții de zbor pentru porumbei.
„A fost un al doilea an foarte dificil pentru columbofilii din zona Olteniei și Munteniei. Dispariția rutei de zbor naturale, ca să îi zic așa, pe Ucraina, a constituit un handicap important pentru crescătorii din aceste provincii, iar pierderile în ultimii doi ani au crescut exponential pe fondul unor etape de maraton cu mult mai dificile. Cu toate acestea, în acest an, pe ruta Polonia, chiar dacă pierderile au rămas la fel de mari, rezultatele par a fi mai bune decât în sezonul trecut. În plus, în acest an reușim să organizăm toate etapele din planul de concurs, ceea ce, parțial, anul trecut nu am reușit. E drept, acum, Sokolka, nu mai are nici pe departe anvergura pe care o avea Iziumul, însă, în ciuda acestui fapt, reprezintă în continuare un punct culminat al etapelor cu maturii, o etapă care poate defini un sezon întreg pentru columbofilul sau columbofilii care câștigă. Le urez tuturor participanților mult noroc și vânt în pene“, a declarant Florin Gătejescu, președintele Filialei Dolj și lider CNC al UFCR – Columba.
Anunțurile pentru participarea la această cursă extremă sunt încă deschise până în data de duminică 30.07.2023, la ora 20:00, iar pasionați de astfel de senzații tari sunt așteptați să își anunțe prezența din timp. Centrele de îmbarcare au fost stabilite în orașele Plopeni, Găești și în municipiul Craiova, îmbarcările porumbeilor vor avea loc marți 1 august, iar programul va fi stabilit și anunțat pe portalul UNCR Columba tot în seara zilei de 30.07.2023, după închiderea anunțurilor, atunci când se va ști exact numărul cursierilor și crescătorilor ce vor fi prezenți. Taxa de participare la Sokolka Național este de 100 de lei de crescător, indiferent de numărul de porumbei angajat. Mult succes tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO