Trioul argeșean Diaconu Ștefan + Tatăl + Constantin a dat lovitura la Gold Fond 2023

Sezonul competițional 2023 a ajuns la final, iar o parte dintre rezultatele cu maturii deja au fost centralizate, câștigătorii așteptând acum cu nerăbdare festivitățile de premiere la nivel de club, județ, provincie și național pentru a intra în posesia valoroaselor premii și trofee.

Este și cazul trioului columbofil Diaconu Ștefan + Tatăl + Constantin, echipă ce activează în județul Argeș, a cărui femelă, care poartă seria 3019069-2022, care a reușit să câștige locul 1 Gold Fond Provincia Muntenia și locul 1 național Gold Fond cu un coeficient de 2.39 puncte de penalizare. „Numele meu este Ștefan Mihai Diaconu și practic columbofilia din anul 2009. Echipa noastră, formată în primăvara anului 2022, este alcătuită din subsemnatul, fiul meu, Ștefan Nicușor Diaconu, și prietenul nostru Cristi Constantin, activând în prezent în cadrul Clubului Columbofil „Furduiești“ Argeș. Categoriile noastre preferate pe care le jucăm din această locație sunt fondul și maratonul. La Clubul Gold participăm din anul 2020, iar începând cu primul an, 2021, a și apărut primul premiu, câștigând locul 5 Fond Gold județean cu femela 2014071-2020. De atunci cumpărăm inele Gold an de an. Achiziționăm undeva la 50 inele, iar acest lucru îl vom face și pe viitor, dând șansa la cât mai mulți tineri să se afirme în cadrul acestei competiții frumoase, dar și bănoase. În acest sezon am câștigat premiul cel mare, în valoare de 10.000 de lei, fiind locul 1 național Gold Fond, cu un punctaj de numai 2,39 puncte, obținut cu porumbița cu seria 3019069-2022, care este posibil să ocupe și locul 2 național al categoriei As Fond Tineret. Bineînțeles, un asemenea rezultat este o mare onoare și o bucurie imensă pe care fiecare jucător Gold cred că și l-ar dori să-l obțină. Clubul Gold este o provocare spectaculoasă, care oferă fiecărui participant o șansă reală de câștig“, a declarat Mihai Diaconu.
Crescătorul argeșean povestește că performanța obținută de către femela cu seria 3019069-2022 este cu atât mai impresionantă cu cât, pentru trioul Diaconu Ștefan + Tatăl + Constantin, sezonul nu a decurs așa cum era planificat. „Femela noastră campioană de anul acesta provine dintr-o combinație de porumbei din liniile lui Gaby Vandenabeele, Chris van der Velden, Van Der Wegen, Stichelbaut și Desmet Matthijs. Metoda noastră preferată de a pregăti porumbeii din lotul de zbor este văduvia, dar, din cauza timpul nefavorabil și a schimbări unor etape, care ne-au dat planurile peste cap, am fost nevoiți să jucăm cursierii la natural. Această modificare cred că a fost un lucru foarte bun pentru noi, care ne-a dus, în final, spre marea performanță. 3019069-2022 este o femelă cu o talie mijlocie, cu musculatură bine proporționată, osatură încheiată și cu o ambiție de fier. Ea s-a făcut remarcată încă de la primele trei etape de fond, punctând la toate, ocupând locurile 36, 1 și 6. La ultimele două curse de fond a ocupat locurile 1 și 4 în clasamentul Gold. Totuși, credem că diferența a făcut-o la ultima etapă de fond, prin ambiția ei și motivarea ei, unde a ocupat locul 4 județean la Clubul Gold și locul 6 pe lansare, dintr-un număr de 251 porumbei, la acest ultim concurs de fond fiind îmbarcată pe pui de șapte zile. Pentru noi, acest rezultat reprezintă munca și efortul depus în sezon, dar și valoarea porumbeilor pe care îi deținem în crescătorie“, a mai spus Mihai Diaconu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO