Tandemul timișorean Pătruți & Onița, prezent în clasamentul național al Clubul Gold chiar din primul an de participare

Crescătorii Adorian Patruți și Valentin Onița, care din anul 2019 formează tandemul Pătruți & Onița, sunt fericiții câștigători ai locului 6 național Gold Maraton 2023. Grație femelei cu seria 2002824-2022, care a încheiat norma cu 3,29 puncte, fiind la egalitate cu locul 7 național Gold Maraton 2023, cei doi columbofili din Timișoara vor încasa unul dintre cele zece premii naționale, în valoare de 10.000 de lei, puse în joc. Reușita lor este cu atât mai specială cu cât acesta a fost chiar primul sezon în care au participat în cadrul Clubului Gold, o competiție care chiar nu mai are nevoie de nicio prezentare.

„Tandemul nostru a luat ființă în anul 2019 și este format din Adorian Patruți și Valentin Onița. Concurăm porumbeii la cursele de maraton și maraton extrem, iar restul etapelor le folosim ca antrenament. Este primul an când am concurat în Clubul Gold și deja am și avut parte de câștig. Pentru acest sezon am achiziționat 100 de inele, iar în anii următori vom inela un lot de 150 pui cu astfel de inele. Fiind maratoniști convinși, nu considerăm că ne va avantaja felul în care s-au combinat categoriile fond și maraton în această competiție. Totuși, participarea în cadrul Clubului Gold ni se potrivește perfect, deoarece noi credem în selecția porumbeilor tineri la etapele de maraton și credem că înființarea competiției a fost o decizie benefică și bine venită. Așa cum am spus, credem în selecția precoce a porumbeilor, iar inelarea lor cu inele Gold ne dă certitudinea că o să fie îmbarcați pentru cursele de maraton în vederea obținerii rezultatelor, dar și obținerii experienței necesare pentru viitoor.
Tatăl porumbiței câștigătoare este reprodus dintr-un mascul 50% Kuijpers, 25% Van Tuyl și 25% Gebr. Desbuquois, iar mama este o femelă originală Ronald Geerdink, reprodusă din porumbeii originali Cor de Heijde. Porumbița a concurat la natural. La începutul sezonului nu a avut partener, dar la mijlocul sezonului s-a împerecheat cu un mascul tardiv, făcându-și cuib într-un colț al crescătoriei. Este o porumbiță de mărime mijlocie spre mică și are o musculatură foarte bogată și elastică, precum și un penaj mătăsos și aripă bine ventilată. La ultimele două etape nominalizate a reușit să ocupe locul 1 și 2 județean în clasamentul Gold“, a explicat Adorian Patruți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO