Radu Constantin, performanțe columbofile incredibile în sezonul 2023

Membru al clubului bucureștean „Triumf“, Radu Constantin activează în sportul columbofil încă din anii `90 și concurează la mai toate categoriile, de la viteză la fond, inclusiv maraton. De-a lungul carierei a bifat prezențe și la alte uniuni și federații, pentru ca, în 2013, să se alăturate celei mai importante organizații columbofile din România – Columba. Sub „umbrela“ UNCR a obținut numeroase rezultate notabile, însă de departe cel mai bun sezon a fost chiar cel din 2023, când a obținut mai multe trofee la diverse categorii, obținute pe plan județean, provincial și chiar național.
Folosește ambele metode zbor, pornind la început de sezon cu naturalul și continuând cu văduvie care, spune el, se pretează cel mai bine spre finalul sezonului, atunci când porumbeii au nevoie de extra-motivare pentru a face o figură frumoasă la concursuri. Crede foarte mult în antrenarea porumbeilor, astfel că aceștia au parte de sesiuni intense de zbor, în special la începutul și spre finalul sezonului competițional.
În interviul acordat echipei racingpigeons.ro puteți afla mai multe despre crescătorul bucureștean, despre metodele sale de pregătire a porumbeilor pentru etape, dar și să descoperiți câțiva dintre campionii pe care-i are în volieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO