Tandemul gorjean Țirvuloiu+Popescu, locul 1 la etapa de fond Palanca

Asociaţiile columbofile Mehedinţi şi Gorj au zburat, weekend-ul trecut, prima etapă de fond din actualul calendar competiţional. În baza unui protocol încheiat între acestea, concursul a fost unul comun cu peste 10.000 de păsări la lansare. La porumbel, s-a impus tandemul Țirvuloiu+Popescu în clasamentul pe lansare, iar la crescători tandemul Dario Luci+Claudiu.

La concursul de fond organizat de Mehedinți, împreună cu asociația columbofilă din Gorj, cu lansare din localitatea Palanca (Republica Moldova), au fost angajați peste 10.000 de porumbei. Având distanțe cuprinse între 550-630 de km, etapa Palanca a fost una suficient de dificilă, punând multe probleme celor aproape 300 de crescători care au participat. Concursul a fost câștigat categoric de tandemul Țirvuloiu+Popescu din localitatea gorjeană Strâmba-Jiu. Rezultatul realizat de cei doi crescători este unul deosebit, mai ales prin prisma poziționării celor două județe participante față de ruta de zbor a etapei. „Rezultatul a fost reușit de masculul 0380162/2016, un porumbel care a concurat suficient de bine în crescătoria noastră. Până acum a reușit să claseze toate cele patru etape ale sezonului actual. El este un porumbel 100% de la tandemul Stănescu+Dobre, reprodus în crescătoria lor. Ca origini, masculul este o combinație de porumbei Schaerlaeckens și Koopman. Porumbelul a fost concurat la natural, ușor atipic pentru categoriile pe care noi le vizăm. De altfel, porumbeii din lotul de zbor reproduc câte un pui pe serie în timpul sezonului de concursuri, de regulă maxim două serii pe sezon. Noi ne axăm foarte mult pe recuperarea porumbeilor și prea puțin pe alte aspecte care țin de pregătirea pentru o etapă. După ce sosesc din cursă, porumbeii primesc electroliți și vitamine în apă, iar mâncarea este una ușoară, depurativă. Următoarele două zile porumbeii sunt lăsați liberi, afară, să facă ce doresc. În aceste două zile libere fac baie, stau la soare și se recuperează foarte bine”, a precizat Florin Țirvuloiu.

Frații Dario (MH), locul 1 la crescători

Etapa de la Palanca a fost una foarte bună și pentru tandemul format din frații Luci și Claudiu Dario din Severin. Primul porumbel sosit în crescătoria lor s-a clasat pe locul al treilea pe lansare, urmat și de alți șapte porumbei în primii 100 ai clasamentului. Ei s-au dovedit foarte inspirați în a-și alege echipa pentru această etapă de fond, primii doi porumbei nominalizați pe fișa de îmbarcare sosind în aceeași ordine și în crescătorie. Având locurile 3 și 27 pe toată lansarea, masculii 0493049/2016 și 3003339/2016, doi dintre cei mai buni porumbei ai tandemului, le-au adus celor doi crescători din Severin locul 1 în clasamentul crescătorilor la prima etapă de fond a sezonului. „Primul porumbel sosit, 0493049/2016, este un porumbel de top al crescătoriei noastre, unul dintre cei mai buni urmași ai „Olandezului Molendijk”, reproducătorul nostru de bază. A fost destul de ușor să îi aleg pentru echipă, fiind din linia din care am avut cei mei buni zburători ai noștri, chiar și cei doi fiind înrudiți destul de apropiat. Știam că va fi o etapă grea, dar ne bucurăm că am reușit un rezultat foarte bun”, ne-a explicat Claudiu Dario.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO