Ioan Szilagyi, învingător Berlin 2015: „Cred că Berlin Național este cea mai importantă cursă din România!”

Până în prezent, când ne aflăm aproape de a noua organizare a concursului Berlin Național, Ioan Szilagyi este singurul crescător din Caraș Severin care a reușit să câștige această cursă. Se întâmpla în sezonul din 2015, dar pentru Ioan Szilagyi bucuria este aceeași și acum, la patru ani distanță, mai ales că se pregătește pentru o nouă participare la Berlin Național.

În acel an, etapa Berlin Național s-a desfășurat pe 26 iulie, iar pe punctul de lansare s-au aflat 3.598 de porumbei. Printre ei se numărau și cei nouă porumbei pregătiți de Ioan Szilagyi pentru acest concurs, favorita sa fiind o femelă care se afla deja la a treia participare la Berlin Național. La momentul potrivit, porumbeii au fost lansați la ora 10:30, însă ceea ce a urmat a depășit chiar și cele mai frumoase vise ale crescătorului din Reșița. La ora 05:59, în a doua zi de concurs, masculul0125032/2013 termina un zbor fantastic de 1.035 de km. Nu mare a fost mirarea crescătorului când a realizat că masculul nu este altul decât fiul femelei de la care el avea cele mai mari așteptări. Deși, așa cum ne-a mărturisit chiar el, Ioan Szilagyi nu a îndrăznit nici măcar să spere că va câștiga locul 1 Național Berlin, masculul său nu a mai fost devansat de nici un alt porumbel. De altfel, 0125032/2013 a fost primul mascul care reușea să câștige Berlin Național în cele cinci sezoane de până în 2015. „E adevărat că a trecut ceva timp de atunci, dar asemenea momente nu se uită niciodată. Aveam așteptări mari de la mama masculului, pe care o concuram deja a treia oară la Berlin, dar fiul ei a fost cel care m-a făcut fericit. Nu m-am așteptat să câștig concursul, mai ales că pentru mascul era primul maraton adevărat la care participa. În momentul în care l-am văzut sosind a fost ceva ce este imposibil de explicat. Am simțit o bucurie de nedescris, parcă nu mai eram eu”, ne-a povestit Ioan Szilagyi despre acele momente pline de emoție provocate de sosirea masculului său.
Cu siguranță, astfel de momente, de sentimente, precum cele relatate de Ioan Szilagyi sunt cele mai frumoase trăiri pe care un columbofil le poate experimenta în cariera sa. Curse precum Berlin Național își imprimă puternic amprenta în sufletul crescătorilor care au curajul să participe, iar ceea ce simte un columbofil care câștigă o astfel de cursă este, fără dubii, imposibil de descris și de comparat. Pentru astfel de momente, pentru toate bucuriile pe care le-a dăruit, Berlin Național este o cursă specială din toate punctele de vedere. În acest sens, cuvintele lui Ioan Szilagyi, cel care a avut privilegiul de a gusta victoria într-o astfel de cursă, sunt mai mult decât concludente: „Cred că Berlin Național este cea mai importantă cursă din România, din toate punctele de vedere. Este cu siguranță cea mai așteptată etapă a anului, cel puțin pentru partea noastră de țară, iar ceea ce fac acum organizatorii, cu toate premiile pe care le oferă câștigătorilor, îi impulsionează pe foarte mulți să participe. Eu voi participa și în acest an, am pregătit deja o echipă de cinci porumbei care au concurat foarte bine în acest sezon și pe care îi trimit la Berlin pentru a încheia așa cum se cuvine un sezon. Din poziția de câștigător al etapei Berlin Național le urez succes tuturor celor care vor participa și fie ca cel mai bun să câștige. Să fii pe primul loc la o astfel de etapă este ceva incredibil. Îți provoacă o serie de emoții și trăiri unice, de aceea mi-aș dori ca fiecare crescător să aibă parte măcar o dată în viață de asemenea momente”, a adăugat, în încheiere, Ioan Szilagyi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO