Porumbei „marca” Adi Ursuleț și Extrem Maraton Loft, de vânzare la Expoziția Națională de la Brașov

Ca în fiecare an, la Expoziția Națională de la Brașov, care va avea loc în perioada 17-19 ianuarie 2020, vor fi prezenți mai mulți crescători reprezentativi pentru Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România care, în standuri special amenajate, vor pune spre vânzare mai multe exemplare din crescătoriile lor. Printre ei se vor afla și Adi Ursuleț, parte a tandemului Nicolaescu&Adi, dar și Lucian Fiat, inițiatorul proiectului „Extrem Maraton Loft”.

Adi Ursuleț și Lucian Fiat sunt doi columbofili care au trecut deja la un alt nivel în practicarea sportului columbofil. Spre exemplu, Adi Ursuleț este foarte cunoscut pentru linia sa de porumbei care se pretează foarte bine pentru diferite columbodroame, dar și în campionatul național, la categoriile de distanță mai scurtă. În schimb, Lucian Fiat, un crescător tânăr din Caraș-Severin, a pus bazele unui proiect care are toate șansele să fie unul de succes. El achiziționează continuu campioni naționali ai României sau rude foarte apropiate ale acestora, din care mai departe reproduce și scoate spre vânzare pui care au în pedrigreeul lor unii dintre cei mai buni porumbei din România, verificați exclusiv în competițiile Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România.

Adi Ursuleț: „O să aducem descendenți din porumbei care au confirmat în campionatul național la Viteză, Demifond sau As, dar și în sistemul One Loft Race!”

De-a lungul timpului, Adi Ursuleț a creat o adevărată linie de porumbei pentru distanțe scurte, cu care participă atât în campionatul Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România, cât și la majoritatea columbodroamelor din România. Lista de trofee naționale a crescătoriei Nicolaescu&Adi este destul de aglomerată, iar succesul porumbeilor lui Adi Ursuleț în cursele de columbodrom este de necontestat. „La Brașov o să aducem descendenți din porumbei care au confirmat în campionatul național la Viteză, Demifond sau As, dar și în sistemul One Loft Race. De exemplu, vor fi verișori cu mama lui „Shelly”, locul 1 Național Categoria F Pui 2019 și probabil locul 1 la Cupa Europei de anul acesta, verișori și frați cu mama locului 1 Național As Speed Tineret în 2018, dar și porumbei pentru columbodrom. Sunt porumbei pe care noi îi cultivăm de mai mulți ani de zile și care se pretează foarte bine la zborurile de o zi, cu distanțe de la 100 la 750 de km. Nu în ultimul rând, o să punem spre vânzare descendenți din porumbei Koopman care au confirmat în România”, a detaliat Adi Ursuleț.

Expoziția Națională, una dintre ultimele ocazii de a achiziționa tineri de 2019, reproduși în volierele „Extrem Maraton Loft”

Chiar dacă este un proiect la început de drum, în volierele Extrem Maraton Loft, inițiativa lui Lucian Fiat, reproduc deja foarte mulți campioni naționali ai României. Este vorba de porumbei care au excelat la categoriile de distanță în campionatul Federației Naționale, dar și fii sau fiice ale acestora. Putem spune că Extrem Maraton Loft este un adevărat „laborator de genetică”, majoritatea puilor reproduși de Lucian Fiat fiind urmași direcți de campioni naționali. „Tinerii pe care Extrem Maraton Loft îi va oferi la standul din incinta Expoziției Naționale a Federației vor fi exclusiv din lotul 2019, cu vârste cuprinse între 4 și 7 luni. Ei vor reproduce fără probleme începând chiar cu primăvara anului 2020. „Ca și origine, pe lângă fiii și fiicele din campionul Național la Maraton Național Palmares în 2015, dublul campion național la Fond în 2013, dublul campion național la Fond și As Fond în 2010, o să avem disponibili mai mulți tineri ai căror părinți sunt fii și fiice exclusiv din campionii naționali ai României la As Maraton, As Fond, și Fond. Bineînțeles, vorbim de campioni care au concurat doar în campionatul Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România”, a declarat Lucian Fiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO