Clubul Gold, competiția „fanion“ a columbofiliei româneşti

În zilele următoare, racingpigeons.ro prezintă cititorilor săi cele mai importante competiţii columbofile, cu premii în bani, organizate sub „umbrela“ Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România. Este vorba despre Clubul Gold – organizat la nivel naţional, Moldova Star Maraton – organizat la nivelul regiunii Moldova şi Oltenia Star Maraton – organizat la nivelul regiunii Oltenia.

De la înființarea sa, în 2017, Clubul Gold s-a dovedit, în timp, cea mai serioasă și importantă competiție cu premii în bani din columbofilia românească. O alternativă, o nouă motivare și un scop în sine pentru mulți columbofili, Clubul Gold a luat conturul pe care și l-au imaginat fondatorii lui, adică acela al unei competiții aparte, echitabilă și profitabilă, toate împletite cu bucuria de a concura porumbeii. Acum, când ne apropiem de al patrulea sezon al Clubului Gold, premiile puse în joc au atins cifre uriașe, iar regulamentul actual caută să faciliteze câștigarea unui premiu, indiferent de provincie și chiar județ, de către orice columbofil, pentru că la contribuția pentru fondul de premiere nu este nicio diferență de acest gen.

Pentru sezonul 2020 fondul de premiere al Clubului Gold este de 298.860 lei, acumulat din distribuirea către columbofilii români a 14.983 de inele Gold. Pentru a evidenția evoluția competiției Gold este suficient să spunem că din punct de vedere al achizițiilor de inele, în 2020 s-a înregistrat o creștere cu 73% față de numărul de inele vândute în sezonul de debut. Din această sumă vor fi acordate 10 premii la nivel național, în valoare de 10.000 lei fiecare, și alte 115 premii județene, a căror valoare este dictată de numărul de inele achiziționate de fiecare asociație.

Asociațiile Arad, Suceava și Prahova- top 3 la inele Gold achiziționate pentru 2020

Pentru al doilea an la rând, asociația columbofilă Arad este „campioană” la numărul de inele cumpărate, deși nu este una dintre cele mai mari din țară ca număr de membri. Cu toate acestea, columbofilii arădeni au achiziționat 1.367 de inele Gold. „Chiar dacă nu suntem o asociație foarte mare, crescătorii din județul Arad apreciază foarte mult competiția Gold și din acest motiv sunt foarte interesați de ea. Cred că nu este columbofil arădean care să nu fie implicat, iar noul regulament, care permite câștigarea mai multor premii la nivel de județ, a încurajat și mai mult participarea, fapt evidențiat de numărul mare de inele cumpărate. Sperăm ca lucrurile să rămână așa, din punct de vedere al regulamentului, iar la finalul sezonului să fie premiați cei mai buni crescători, mai ales că până acum Aradul nu a câștigat niciun premiu și cred că ar fi un bun moment ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Daniel Marta, președintele Asociației Columbofile Arad. După Arad, conform aceluiași criteriu, urmează asociația columbofilă Suceava, cu un număr de 910 inele Gold achiziționate pentru sezonul 2020. Astfel, Suceava rămâne printre asociațiile interesate de Clubul Gold, mai ales că în această asociație au fost câștigate în fiecare an premii Gold naționale. „La Suceava, Clubul Gold este foarte căutat. Am participat încă de la prima ediție, în 2017, când am și câștigat patru premii din cele 20, și de atunci, an de an, columbofilii suceveni se arată interesați să intre în această competiție. Nu a existat sezon al Clubului Gold să nu participăm în număr important și să nu câștigăm câteva premii. De exemplu, pentru sezonul 2021 s-au achiziționat deja peste 900 de inele, ceea ce demonstrează cât interes există la Suceava pentru Clubul Gold”, a precizat Adrian Schipor, președintele Asociației Columbofile Suceava. Un număr important de inele (888) au fost distribuite și în Prahova, dar și în Vâlcea sau Mehedinți, asociații în care s-au cumpărat 800 și respectiv, 700 de inele Gold, ceea ce înseamnă premii consistente pentru columboflii din aceste județe la finalul sezonului 2020.

Ca atare, în acest sezon o să avem cele mai multe premii Gold puse în joc până acum, dar și cea mai mare sumă de premiere. Nu cred că greșim dacă spunem că aproape toți columbofilii din România sunt interesați de Clubul Gold, mai ales că în momentul de față sunt implicate 32 de asociații județene. Cu siguranță, cu noul sistem de premiere, și pentru 2021 o să fie același interes pentru această competiție, lucru pe care îl vom evidenția la momentul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO