Arad: Daniel Moș câștigă primele 5 locuri ale primei etape

Primul concurs al anului în Asociația Columbofilă Arad a fost organizat pe 21 mai. Porumbeii au fost lansați din Ungaria, iar etapa a avut distanțe cuprinse între 115-165 km. Primele cinci locuri ale clasamentului au fost ocupate de tânărul columbofil Daniel Moș din Peregu Mare, care începe astfel în forță actualul sezon. În clasamentul crescătorilor, locul întâi a revenit lui Hohn Dieter din Arad.

La prima etapă organizată în Asociația Columbofilă Arad, care a avut loc pe 21 mai, au fost angajați aproximativ 8.500 de porumbei. Porumbeii au fost eliberați la ora 06:25, iar primele sosiri au fost înregistrate după mai puțin de două ore de zbor. Crescătorul Daniel Moș a avut o prestație extraordinară la acest prim concurs, clasându-se pe primele cinci locuri ale clasamentului.

Daniel Moș începe sezonul cu o demonstrație de forță

Pentru sezonul 2020, Daniel Moș a pregătit un lot de 65 de porumbei concurați la văduvie. La prima etapă a sezonului au fost angajați toți cei 65 de zburători, iar cinci dintre ei au reușit să fie cei mai rapizi porumbei din tot concursul. Ei au ajuns în crescătorie la ora 07:42, fiind înregistrați în 13 secunde. Foarte interesant este că toți cei cinci porumbei sunt înrudiți, fiind fii, nepoți și strănepoți din cuplul de bază din compartimentul de reproducție, o pereche cu origini Koopman, Vandenabeele și Van Dyck. „Am 31 de ani și concurez de cinci sezoane. Momentan sunt plecat în Austria și tatăl meu este cel care se ocupă de porumbei. Anul trecut am mutat porumbeii într-o crescătorie nouă, iar în momentul de față am în jur de 150 de porumbei, în total. Concurez mai mult pentru demifond și fond, iar ca linii de porumbei am Koopman, Vandenabeele și Houben-Janssen. Cei cinci porumbei care au sosit primii la această etapă sunt din cuplul meu de bază, format dintr-un mascul cu origini Koopman și Vandenabeele și o femelă originală Van Dyck. Este vorba despre un fiu, trei nepoți și un strănepot. Din mascul am avut și alte referințe foarte bune. De exemplu, locurile 1 și 5 în 2018 la columbodromul din Arad”, a precizat Daniel Moș.

De partea cealaltă, în clasamentul crescătorilor, cel mai bun dintre cei 120 de columbofili care au participat la această primă etapă a fost arădeanul Hohn Dieter. Din cei 46 de porumbei angajați, Hohn Dieter a reușit să claseze 18. Primii doi porumbei nominalizați pentru echipă s-au clasat pe locurile 67 și 85, ajutându-l, astfel, pe Hohn Dieter să se claseze pe primul loc al clasamentului. Tot la crescători, podiumul este completat de tandemurile Mester+Todan, pe locul al doilea, respectiv Tau+Danilă, pe locul al treilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO