Debut perfect de sezon pentru Alexandru Cazacu: triplă „magică” la etapa Focșani

Pentru o parte dintre columbofilii bucureșteni, mai exact cei care fac parte din cluburile Copăceni, Dobroiești, Gyo, Rahova și Ferentari, sezonul actual a debutat săptămâna trecută. Pe 23 mai s-a desfășurat etapa Focșani, un concurs cu peste 8.000 de porumbei la start. Alexandru Cazacu a câștigat primele trei locuri pe lansare, iar tandemul Constatin+Kuzmik a câștigat locul 1 la crescători.

Etapa Focșani 1, organizată de Asociația Columbofilă București pe 23 mai, a avut distanțe cuprinse între 140 și 170 de km. Au participat 188 de columbofili, iar cei 8.076 porumbei au fost lansați la ora 07:50.

Alexandru Cazacu ocupă locurile 1, 2, 3, 5 și 8 în primele zece locuri pe lansare

Cunoscutul columbofil Alexandru Cazacu a dominat clar prima etapă din acest sezon. Cu 186 de porumbei angajați, Alexandru Cazacu a ocupat locurile 1, 2, 3, 5 și 8 în primele 10 locuri pe lansare la etapa de la Focșani (152 km), clasând, în total, 134 de porumbei.  De doar o oră și 46 de minute au avut nevoie porumbeii lui Alexandru Cazacu pentru a sosi în crescătorie, cele trei femele de pe primele locuri fiind înregistrate în doar șase secunde. „Cele trei femele clasate pe primele trei locuri la această etapă sunt concurate la văduvie, dar cu partenerii acasă. Ca origini, femela de pe primul loc este originală Van Den Brande, a doua femelă este nepoata lui „Ad”, porumbelul celebru al lui Marcel Wouters, din care eu am un fiu direct, iar a treia femelă sosită este strănepoata lui „Harry” și a lui „Olympiade”. Sunt porumbei care au zburat bine ca tineri și au realizat norme la Viteză și Demifond, cu puctaje bune la nivel de asociație. Eu tinerilor nu le acord mare importanță, în sensul că îi las să concureze fiecare cum poate, iar la final de sezon îi selectez. Despre concurs, pot spune că a fost unul normal, iar referitor la rezultat, mă bucur că am început sezonul cu o etapă foarte reușită”, a precizat Alexandru Cazacu. Pentru că porumbeii săi au clasat în număr foarte mare la această etapă, Alexandru Cazacu a completat performanța de la nivel de lansare cu un loc 8 la crescători.

Așa cum aminteam, la prima etapă a sezonului organizată de București au participat 188 de crescători. Primul loc al clasmentului dedicat acestora a fost câștigat de tandemul Constantin M & Kuzmik C, din clubul Dobroiești. Tandemul a agajat doar 36 de porumbei la acest concurs, din care au clasat nu mai puțin de 30, începând cu locurile 12, 21, 23, 24 etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO