Argeșul, „la înălțime” în 2020 la categoria Viteză Palmares

O secțiune aparte a categoriei Viteză este cea a realizării palmaresului. Conform Regulamentului Național Columbofil, pentru a realiza categoria Viteză Palmares un porumbel trebuie să claseze zece concursuri între 95 km și 420 km, dintre care minim o etapă pe an. Asta înseamnă că porumbeii care realizează această categorie și, mai ales, cei aflați în fruntea campionatului național, sunt porumbei aproape perfecți, concurând magistral timp de zece concursuri. În 2020, top 3 național Viteză Palmares arată astfel: Iulian Anghel (AG), pe locul 1, Adrian Cîrciumaru (DJ), pe locul al doilea, și tandemul Constantin F.+Ivănescu I. (AG), pe locul al treilea.

Punctajul realizat de argeșeanul Iulian Anghel, cel mai bun din sezonul 2020 la categoria Viteză Palmares, a fost de 31,65 puncte de penalizare. Pe locul al doilea, cu 35,10 puncte s-a poziționat Adrian Cîrciumaru, din Băilești, județul Dolj. Cu doar trei sutimi mai mult decât locul 2, tandemul  Constantin F.+Ivănescu I. ocupă locul al treilea, cu un mascul, printre altele, dublu campion național anul acesta.

Iulian Anghel (AG) câștigă locul 1 Național Viteză Palmares 2020

Trofeul de campion național pentru Iulian Anghel a fost câștigat, în acest sezon, de masculul RO-18-0347900, care, în cele zece concursuri centralizate pentru normă, a fost deosebit de constant. Cel mai bine s-a descurcat la etapele scurte (140-170 km), dar la fel de bine a fost capabil să claseze cu punctaje mici și etape de 347 de km. Cea mai „rea” etapă a acestui porumbel a fost de 9,69 puncte, atunci când a ocupat locul 47 din 4.849 de porumbei. „Ca yarling, acest mascul a ocupat locul 5 național. Din acest motiv, am avut mari așteptări de la el în 2020 și nu m-a dezamăgit. A fost concurat la văduvie, cu femela acasă, pe care o vedea între 5 și 10 minute înainte de îmbarcare. Ca hrană, am folosit foarte mult Gerry de la Versele Laga și Superstar. Mama acestui mascul este o femelă cu origini Janssen, femelă care a ocupat locul 3 Național As Național în 2019, iar tatăl este o încrucișare de mai multe linii”, a precizat Iulian Anghel.

Adrian Cîrciumaru (DJ), din nou pe podiumul național  

Doljeanul Adrian Cîrciumaru a avut parte, din nou, de un sezon de zbor cu rezultate notabile, la finalul căruia poate să adauge palmaresului său, și așa destul de bogat, mai multe trofee naționale. Unul dintre ele este locul 2 Național Viteză Palmares, câștigat de masculul RO-17- 0245058, care anul trecut a ocupat locul 2 Național General Maturi, iar anul acesta este campion național la categoria General Palmares. „Masculul este un foarte bun zburător și face parte din familia care mi-a dat pe cei mai buni zburători. Mama sa este o fiică din doi dintre olimpicii mei, iar tatăl este un mascul de la Nini Enăchescu, fiu din Ahile. Concurez la văduvie, porumbeii au voie să se vadă înainte de etapă, dar, de exemplu, au fost concursuri când acest mascul nu a văzut femela înainte de îmbarcare și a venit la fel de bine. Folosesc amestecurile Superstar și Champion Plus de la Versele Laga, dar mai adaug, de exemplu, porumb, atunci când consider că este nevoie. Cu o zi înainte de îmbarcare porumbeii primesc un electrolit, iar antrenamente între etape, fac miercuri sau joi. Porumbeii sunt lansați separat, prin rotație, de la 30 de km”, a explicat Adrian Cîrciumaru.

Tandemul Constantin F.+Ivănescu I. (AG) și masculul „Sultan” câștigă locul 3 Național Viteză Palmares

Sezonul 2020 a fost unul reușit și pentru tandemul Constantin F.+Ivănescu I., din Pitești, județul Argeș. Un mascul, botezat „Sultan”, este referința crescătoriei lor, după ce a reușit să câștige locul 1 Național As Speed, locul 1 Național As Speed Palmares și locul 2 Național Viteză Palmares. „Masculul este original Silviu Glodeanu și ne-a adus cele mai mari satisfacții de până acum în columbofilie. A fost concurat la văduvie, ca întreg lotul de zbor, fiind separați cu două săptămâni înainte de primul concurs, după ce au crescut câte un pui. De regulă, preferăm să trimitem porumbeii calmi la concursuri, dar au mai fost și etape când i-am lăsat să se vadă înainte de îmbarcare. Pentru hrănire am folosit Vanrobaeys, amestecul 29, și Gerry de la Versele Laga. Ca recuperator folosim Avipharm, la sosire, iar luni primesc probiotic. Între etape, porumbeii sunt duși de două sau de trei ori pe săptămână la începutul sezonului, iar mai spre final, îi lăsam puțin mai lejer”, a declarat Ionuț Ivănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO