Doljenii domină podiumul naţional al categoriei General Crescători Palmares

Sezonul trecut, doljeanul George Vochin a dominat detașat categoria General Crescători. El a câștigat locul 1 Național atât la norma încheiată în sezonul 2020, cât și la General Crescători Palmares. Tot un doljean se află și pe locul al doilea al categoriei General Crescători Palmares, în persoana multiplului campion național Adrian Cîrciumaru. Locul al treilea a fost adjudecat de Cătălin Sandu, președintele Asociației Columbofile Ilfov, iar în total, 1.501 crescători au reușit în sezonul 2020 să realizeze această normă.

Indiferent de categoria etapei, pe tot parcursul sezonului trecut, George Vochin a reușit să câștige mai mereu primul loc la crescători. Aceste performanțe l-au ajutat să ocupe locul 1 Național la categoria General Crescători, cu doar 18,65 de puncte. Punctajul a fost cumulat cu cele 47,64 puncte de penalizare din sezonul 2019, când același George Vochin a ocupat locul 10 Național la categoria General Crescători, și a reieșit un coeficient total de 66,29 puncte de penalizare pentru categoria General Crescători Palmares, suficient încât columbofilul din Craiova să fie din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului național. Principalul său oponent a fost chiar colegul său de asociației, Adrian Cîrciumaru, din Băilești. Acesta a încheiat norma la General Crescători Palmares cu 102,31, după ce în sezonul 2019 a ocupat locul 12 Național General Crescători, iar sezonul trecut, la aceeași categorie, a ocupat locul 6 Național. Cu 110,32 puncte de penalizare, Cătălin Sandu este cel care se poziționează pe ultima treaptă a podiumului național. În cazul său vorbim de un salt destul de spectaculos, pentru că în 2019, Cătălin Sandu ocupa locul 18 Național General Crescători. După etapele din 2020, columbofilul ilfovean ocupă locul 5 Național la aceeași categorie, dar lucrurile stau cu totul altfel la palmares, unde Cătălin Sandu urcă pe locul 3 Național.

George Vochin (DJ), campion național și la General Crescători Palmares

Așa cum se cunoaște, categoria General Crescători se îndeplinește prin realizarea echipei la șase concursuri (1 – 3 etape între 95 și 420 km; 1 – 3 etape între 285 și 630 km; 1- 3 etape peste 475 km), iar palmaresul categoriei presupune dublarea criteriilor în doi ani consecutivi. George Vochin, campionul național al categoriei General Crescători Palmares, a reușit performanța ca la toate cele șase concursuri care i s-au nominalizat pentru norma la General Crescători, sezonul 2020, să câștige locul 1 în clasamentul crescătorilor. Important de amintit este că discutăm de două concursuri de viteză, trei concursuri de demifond și un concurs de maraton. Prestații la fel de notabile a avut și în 2019, când din cele șase concursuri, patru au fost de locul întâi. Astfel, din 12 etape câte presupune palmaresul categoriei General Crescători, nu mai puțin de 10 sunt concursuri la care George Vochin a câștigat primul loc în clasamentul crescătorilor. „Aproximativ 50 de porumbei sunt concurați în fiecare an la etapele cuprinse între 100 și 700 de km, porumbei care provin din liniile Elzinga, Koopman, Dijkstra și Schaerlaeckens. Folosesc trei tipuri de hrană de la Versele Laga: Gerry, Superstar și Energy. Porumbeii sunt așteptați cu Gerry de la concurs, următoarele zile vor primi Gery cu Superstar, iar pe final de săptămână Superstar cu Energy. Fac două antrenamente pe săptămână la distanța de 80 de km și urmăresc comportamentul porumbeilor. Pentru a miza pe ei la echipă trebuie să se antreneze foarte bine înainte de etapă, să se hrănească bine. Practic, să aibă un comportament din care să îmi dau seama că sunt în formă, iar columbofilii știu ce înseamnă acest lucru. Anul acesta, cei mai constanți porumbei ai mei la categoriile scurte, care m-au ajutat și la echipă, sunt cei de pe locurile 7 și 9 național la Viteză Maturi”, a explicat George Vochin (foto dreapta).

Adrian Cîrciumaru (DJ) câștigă un nou trofeu la General

Obișnuit cu podiumul național, în special la categoria General, Adrian Cîrciumaru reușește și în sezonul 2020 să fie printre cei mai buni crescători din România. De data aceasta, unul dintre trofeele naționale câștigate sezonul trecut este la categoria General Crescători Palmares, unde columbofilul din Băilești este vicecampion național. Coroborat cu locul 1 Național General Palmares 2020, câștigat în clasamentul porumbeilor, rezultatul de la General Crescători Palmares face din Adrian Cîrciumaru un adevărat maestru al acestei categorii. Și în cazul său, din cele 12 concursuri, cinci sunt de locul 1 la crescători, patru sunt de locul al doilea și două de locul trei. „Pentru mine, acest trofeu este al 11-lea câștigat la crescători, la nivel național. La fiecare etapă, echipa este compusă din trei porumbei maturi, experimentați, dar și din doi tineri. Nu contează dacă sunt masculi sau femele. Este important ca ei să se prezinte bine pentru etapa respectivă și să fi avut o etapă anterioară bună. Porumbeii de echipă au același program și aceeași motivare ca și restul zburătorilor. Poate doar la masculi să încerc o motivare în plus, prin gelozie, dar nu este o regulă. Unul dintre porumbeii de bază pentru echipă și care m-a ajutat să câștig acest trofeu a fost masculul 0245058/2017, campion național la categoria General Palmares în 2020”, a declarat Adrian Cîrciumaru (foto stânga).

Cătălin Sandu (IF), pe podiumul național și la General Crescători Palmares

În ceea ce îl privește pe ocupantul locului 3 Național General Crescători Palmares, Cătălin Sandu, președintele Asociației Columbofile Ilfov, putem spune că sezonul 2020 a fost mult mai reușit decât cel din 2019. Sezonul trecut, Cătălin Sandu a reușit nu doar să urce 13 poziții în clasamentul național al categoriei General Crescători față de precedentul sezon, ocupând astfel locul 5 Național, ci și să își îmbunătățească simțitor coeficientul pentru palmaresul categoriei. Dacă în 2019, Cătălin Sandu încheia norma la General Crescători cu 62,59 puncte de penalizare, în 2020, același columbofil a obținut un coeficient de 47,73 puncte. „La echipă, întotdeauna, vor merge cei mai buni porumbei ai mei. Mă refer la porumbei experimentați, dar și la tineri, despre care știu că pot face un concurs bun atunci când îi angajez. La etapele de viteză și demifond, sezonul trecut m-am bazat constant pe trei porumbei experimentați, iar la etapele de fond, unul dintre porumbeii de bază pentru echipă a fost masculul 0000168/2017, unul dintre cei mai buni zburători de fond din crescătoria mea. În cazul meu, echipa este diferită la etapele de viteză și demifond față de etapele de fond. Poate doar dacă se anunță o etapă ușoară de fond să angajez și câțiva porumbei de viteză. În rest, toți porumbeii sunt pregătiți la fel și sunt antrenați la fel”, a menționat Cătălin Sandu (foto dreapta).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO