Izium Național, un maraton cât un sezon și în 2021

După ce au trecut cu succes de primul concurs național din acest sezon, columbofilii olteni se pregătesc pentru „finala” campionatului din acest an. Izium Național 2021, un maraton cât un sezon pentru tot sudul României, va avea loc, anul acesta, în penultima zi a lunii iulie.

An de an, la Izium Național participă columbofili începând cu prima asociație din est, Constanța, și terminând cu ultima asociație din sud-vest, adică Mehedinți. Asta face din clasicul zonei de sud cea mai importantă etapă din sezon și avem toată încrederea că la fel va fi și anul acesta, sezon în care concursul este programat pentru 30 iulie.

Izium Național, cea mai importantă etapă a sezonului

Încă de la inaugurare, concursul Izium Național a căpătat statutul de cea mai importantă etapă a sezonului. În primul rând, pentru că este concursul de maraton cu cei mai mulți km, iar în al doilea rând, pentru că este etapa care cuprinde cele mai multe asociații și la care participă un număr foarte mare de crescători. Nu mai târziu de anul trecut, 2020, Izium Național a fost concursul care a adunat cel mai mare număr de columbofili participanți la o etapă din această categorie: 1.351. Și pentru 2021, organizatorii speră ca Izium Național să fie o etapă de proporții și care să se ridice la nivelul așteptărilor. „În fiecare an, să organizăm etape precum Izium Național sau Tokmak este o bucurie. Etapele de acest gen arată cât de mult a evoluat columbofilia românească, iar numericele de porumbei și columbofili care au participat în fiecare an la Izium ne fac să credem că este cea mai importantă etapă a sezonului. Anul acesta, pentru Izium Național se va lansa pe 30 iulie, ceea ce înseamnă că vom îmbarca marți, 27 iulie. Sperăm ca și anul acesta să ne bucurăm de o competiție frumoasă și echitabilă, așa cum a fost și până acum”, a precizat Florin Gătejescu, președintele Asociației Columbofile Dolj, grupare care va coordona organizarea acestei etape.

Sezonul trecut, la Izium Național au fost îmbarcați 11.883 porumbei, iar locul întâi pe lansare a fost câștigat de doljeanul Niță-Cristinel Găinaru. La crescători a câștigat Daniel Dobre, din Vâlcea. De asemenea, nu trebuie omis că Izium Național este un concurs cu importante premii financiare, acordate pe fiecare județ primelor trei locuri la porumbeii maturi, tineri și la crescători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO