Andrei Malinovschi și Frații Bărbulescu câștigă primele etape cu puii din Suceava și Olt

Două etape cu puii s-au desfășurat până acum în Asociația Columbofilă Suceava, ambele avându-l în prim-plan pe tânărul crescător Andrei Malinovschi, din localitatea Zamostea. În Olt, în schimb, campionatul puilor a început abia duminica trecută, atunci când a fost organizată prima etapă de viteză. Aceasta a fost câștigată mai mult decât autoritar de frații Bărbulescu, din Scornicești, iar punctul comun al celor două concursuri despre care vom vorbi azi este reprezentat de maniera categorică în care columbofilii amintiți s-au impus atât în clasamentul porumbeilor, cât și al crescătorilor.

La prima etapă organizată de Asociația Columbofilă Suceava, cea despre care o să vorbim azi, au fost angajați 13.943 de tineri zburători și au participat 338 de columbofili. În Olt, campionatul puilor a început cu un concurs la care au fost îmbarcați 4.166 porumbei, aparținând celor 122 de crescători participanți.

Andrei Malinovschi confirmă că rezultatele din 2020 nu au fost o întâmplare

Campion național la Demifond Pui și vicecampion național la General Pui în 2020, suceveanul Andrei Malinovschi confirmă că rezultatele pe care le-a realizat anul trecut, atunci când a și debutat în acest sport, nu au fost rodul întâmplării. La prima etapă cu puii din acest an (146 km), care s-a desfășurat pe 14 august, Andrei a ocupat primele patru locuri pe lansare, dar și primul loc la crescători, după ce a clasat 35 de porumbei din 57 angajați. Mai mult decât atât, columbofilul din Zamostea va fi probabil și câștigătorul celei de a doua etape din această asociație, dar clasamentul nu este încă finalizat. „Pentru acest sezon, am împărțit cei 60 de pui e care îi am în două loturi. Jumătate dintre ei au fost ținuți la întuneric, iar jumătate nu. Dintre cei patru pui care ocupă primele locuri la această etapă, doi au fost ținuți la întuneric. Programul de întuneric l-am început la trei săptămâni după ce puii au fost separați și a durat până cu o lună înainte de a avea primul concurs. Mâncarea folosită este aceeași ca și anul trecut, adică amestecurile Gerry, Energy și Black Label de la Versele Laga. Înainte de a avea primul concurs, am dus puii la șase antrenamente. Cel mai mult mă bucură faptul că puiul de pe locul al treilea este fiul femelei care anul trecut a câștigat cele două cupe naționale”, a precizat Andrei Malinovschi (foto dreapta).

Frații Bărbulescu ocupă primele 12 locuri la prima etapă cu puii din Olt

Tandemul „Frații Bărbulescu” este format de Florin și Marian Bărbulescu (foto stânga), care concurează în această formulă din 2017. Cei doi frați pasionați de columbofilie concurează din Scornicești, participă cu precădere la etapele de 100-700 km, iar la prima etapă din actualul sezon cu puii au reușit o adevărată performanță. Având distanța de 117 km, frații Bărbulescu ocupă primele 12 locuri pe lansare, din 4.166 de porumbei, și primul loc la crescători, din 122 de participanți. Etapa s-a desfășurat pe 22 august, iar punctul de lansare a fost Ploiești. „În ultimii ani am concurat puii cu asociația, iar anul acesta este primul în care încercăm și metoda întunericului. Am început să ținem puii din prima serie la întuneric la câteva zile după înțărcare, dar de o lună de zile i-am lăsat normal. Practic, puii erau ținuți la întuneric începând cu ora 18, până a doua zi dimineața. Între timp au năpârlit complet pe corp. La fel ca la maturi, pentru hrănirea puilor folosim amestecurile Sport Galaxy Light și Sport Galaxy Energy de la Beyers”, a explicat Florin Bărbulescu. La crescători, coeficientul fraților Bărbulescu este de doar 1,75 puncte, după ce au clasat 34 de porumbei din 61 angajați, porumbeii de echipă ocupând locurile 2 și 5 pe lansare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO