Barcelona Winners Club, gata de start!

Proiectul prin care mai mulți columbofili români vor avea ocazia să participe la cursa Barcelona Internațional, ediția din 2024, a depășit deja foarte repede nivelul unei dorințe. Pas cu pas, acesta prinde contur, ultimele noutăţi fiind definitivarea listei de participanţi şi punerea la punct a unui regulament care include toate aspectele importante ale proiectului: planul de concursuri, date privind metoda de zbor, sistemele de cronometrare folosite, plus alte reglementări foarte importante.

Demarat la sfârşitul anului trecut, proiectul privind participarea mai multor columbofili români la etapa Barcelona 2024 este deja definitivat. Un număr de 16 echipe, formate dintr-un columbofil sau mai mulţi, s-au înscris şi sunt pregătiţi ca în acest an să trimită câte 50 de pui în crescătoria din Germania care a aparţinut reputatului columbofil Raymund Hermes. Totodată, de comun acord, participanţii au luat deciziile finale în ceea ce priveşte regulamentul şi modalităţile sale de punere în aplicare.

În exclusivitate, www.racingpigeons.ro vă prezintă cele 16 echipe de crescători care şi-au dat mâna pentru a realiza unul dintre cele mai temerare proiecte din istoria columbofilă românească:

  1. Cosmin Olteanu
  2. Familia Tunduc
  3. Florin Gatejescu + Răzvan Călin + Team RBS
  4. Stănescu + Dobre (Cosmin Dobre)
  5. Team Transilvania (Panduru Dan)
  6. Zamfir + Marta (Zamfir Sorin)
  7. Olt Marathon Team (George Stroe)
  8. Ioan Festila & Catalin
  9. Henning + Miron (Henning Raimar)
  10. Cazacu + Duica (Duica Iulian)
  11. Lion Maraton RO (Bic Daniel)
  12. Botosani Team (Iurieti Relu)
  13. Alexandru Huzu si Fiul
  14. Claudiu Roman
  15. BucoWina Team (Lucian Lionte)
  16. Fildan I&V + Rutten + Liteanu (Vlad Fildan)

Sibianul Claudiu Roman, un columbofil cu investiții masive în porumbei, este unul dintre cei 16 participanți de care aminteam. Cum etapele de maraton sunt preferatele sale, Claudiu Roman nu putea să rateze o astfel de provocare. „Este visul oricărui columbofil să participe la Barcelona și acesta a fost și motivul principal pentru care am ales să partcip la acest proiect: posibilitatea de a îmi îndeplini un vis. Crescătoria mea este formată din porumbei creați la etape precum Barcelona. În cursul lunii ianuarie voi forma și perechile din care voi reproduce cei 50 de pui, pe care îi voi trimite în Germania. Vor fi porumbei cu origini Jelle Jellema, Arjan Beens, Wegen sau Jan Ernest”, a precizat acesta (foto dreapta). Tot printre participanți se numără și Vlad Fildan, dar și cunoscutul tandem bucureștean „Stănescu+Dobre”. „Încă de când am văzut primul anunț despre acest proiect am sunat imediat și m-am înscris, pentru că eu am mai avut intenția de a participa la cursele internaționae din Vest. Este o mai veche dorință a mea, iar acest proiect mi s-a părut cea mai bună variantă. Avem posibilitatea să ne probăm porumbei în clasamentul internațional, practic zona din care columbofilii români fac cele mai importante achiziții. Eu voi participa alături de fratele meu, columbofil și el, dar și de Raymond Rutten, tandemul nostru. Alături de noi va participa și Ion Liteanu, un columbofil din Suceava. Sigur că nu ne mulțumim doar cu participarea. Ar fi ceva de vis ca oricare dintre noi să obțină un rezultat foarte bun, nu doar la Barcelona, ci și la celelalte curse internaționale. Noi vom trimite pui reproduși atât din porumbei cu rezultate la noi în țară, cât și din porumbei importați”, a declarat Vlad Fildan (foto stânga, în partea stângă). Pentru tandemul Stănescu+Dobre etapele de maraton sunt o nouă provocare la nivel național, dar, prin participarea la acest proiect, și internațional. Cu pui direcți achiziționați din aproape toți câștigătorii din ultimii ani ai celebrei curse de la Barcelona, tandemul are ocazia perfectă să își probeze achizițiile. „Deși încă suntem la început în ceea ce privește maratonul, am dat curs acestei idei, care ni s-a părut foarte bună. Putem să ne testăm porumbeii și în alte campionate, așa cum este cel german, dar și la nivel internațional, prin participarea la etape precum Barcelona, Bordeaux sau Narbone. Este o cu totul altă concurență, mult mai puternică și suntem foarte curioși să vedem care vor fi rezultatele”, a explicat Cosmin Dobre (foto jos).

Cosmin Dobre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO