Daniel Burciu excelează și la „Gold“

«Mr. Putin», un mascul cu seria 2017869-2021, a reușit, în acest sezon, performanța de a deveni câștigătorul locului 1 Provincia de Vest și locul 5 național în cadrul Clubului Gold, cu un total de 13,62 puncte. Zburătorul aparține bine cunoscutului Daniel Burciu, din localitatea Dumbrăvița, județul Timiș, columbofil care, de-a lungul carierei sale, a obținut mai multe titluri naționale la diverse categorii de distanță. „Cu porumbeii voiajori concurez de 30 ani, fiind și Maestru Emerit al sportului columbofil. De-a lungul anilor am concurat la toate categoriile, inclusiv As Național, unde am obținut patru titluri de campion național, atât la Porumbei, cât și la Crescători. Începând cu sezonul 2022, m-am axat doar pe categoriile Fond și Maraton“, ne-a dezvăluit Daniel Burciu.

Un mascul cu personalitate

În ceea ce privește masculul cu seria 2017869-2021, care i-a asigurat crescătorului prezența pe scena Galei Campionilor ce va avea loc, în luna februarie, la Brașov, și-a căpătat numele grație personalității sale puternice, fiind descris de către Daniel Burciu drept un „invadator“. „Se numește «Mr. Putin» din cauza tendințelor sale permanente de a ataca teritoriile alăturate boxei lui. El este un porumbel ce are ca bază genetică o multitudine de linii celebre. Tatăl său este un porumbel original Raoul și Xavier Verstraete, iar mama sa este o combinație între liniile Janssen, Van Loon, Koopman, Vandenabele. Mama lui este o femela creată de mine, ea având trei frați buni care au reprodus mai mulți campioni naționali și provinciali pe diverse categorii de distanță, fiind niște cursieri redutabili de la 100 la 750 kilometri aerieni. «Mr. Putin» este verișor primar, din partea mamei, cu locul 1 național categoria Viteză Tineret în anul 2018, locul 1 național categoria As Național Tineret 2018, locul 1 național categoria G Olimpic și locul 3 Olimpic Poznan 2019. Inclusiv câștigătorii locurilor 1, 2, 5, 6, 7 județene, în cadrul Club Gold, în acest sezon, sunt, de asemenea, verișorii lui primari. Porumbelul a fost concurat ca văduv și, observând intențiile lui continue de a câștiga teritorii alăturate boxei lui, am speculat acest lucru, lăsându-l să intre și în boxa alăturată, unde în permanență, la întoarcerea din cursă, găsea același porumbel, pe care l-am oprit acasă special pentru a-l motiva.
În 2022 a ratat ultima etapă de Fond, după ce din primele patru curse de Fond a obținut cel mai bun punctaj din România ca yarling, fiind și singurul tânăr stikerit pentru categoria As Fond Tineret“, a declarat Daniel Burciu, care a adăugat că «Mr. Putin» va fi concurat și în sezonul 2023.

„Prin acest regulament se poate face diferența dintre porumbelul Fond Gold și Maraton Gold“

Atras de competiție încă de la început, Daniel Burciu spune că regulamentul care s-a aplicat în acest sezon în cadrul Clubului Gold a fost cel mai corect. „Consider că inițiativa înființării acestui proiect a fost una de bun augur datorită spiritului de competiție pe care îl propagă și valorii premiilor acordate. Regulamentul actual este cel mai bun din ultimii ani. Prin acest regulament se poate face diferența dintre porumbelul Fond Gold și Maraton Gold. Acest proiect național este, totodată, o competiție transparentă și corectă. De obicei achiziționez între 30 și 50 inele anual. Pentru sezonul din anul 2023 am achiziționat 15 inele Fond Gold și 15 Maraton Gold, iar pentru anul 2024 urc numărul la 50 inele Gold. Recomand tuturor celor care au porumbei pentru aceste categorii să achiziționeze inele Gold pentru a face din acest Club unul cât mai profesionist și mai puternic“, a precizat crescătorul bănățean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO