Vicențiu Scripcaru, campion național și olimpic la categoria Fond, nu putea lipsi din clasamentul Clubului Gold

Multiplu campion național și olimpic, Vicențiu Scripcaru, din localitatea Tecuci, județul Galați, reușește în acest sezon să câștige unul dintre marile premii ale Clubului Gold, ocupând locul 8 național prin masculul cu seria 2004882-2021, care a încheiat această normă cu un total de 18,53 puncte.

După cum bine spune și crescătorul gălățean, „secretul“ în a câștiga în cadrul Clubului Gold este, întâi de toate, acela de a participa. „Particip în campionatul Gold chiar de la înființarea sa fiind, pentru mine, o alternativă la ceea ce oferă columbodromul. A fost cel mai bun proiect pe care la avut Federația în ultimii ani. Totuși, cred că modificările regulamentului din 2021 nu au fost cele mai inspirate. Acest proiect a fost gândit și a funcționat pentru columbofil, iar cu noile modificări șansele trec către asociațiile mari. Din start se diminuează șansele dacă faci parte dintr-o asociație mică, în care se cumpără inele puține. Dar cum totul este în schimbare în momentul de față în această Uniune, sper ca și acest regulament să se îmbunătățească. În toți acești ani am participat, în fiecare sezon, cu câte 10 inele. Fizic, am concurat an de an 5-6 porumbei, restul porumbeilor până la zece, câți au fost inelați, nu au ajuns în concurs din diferite motive, pierduți de pui, loviți, etc. Din anul 2016, de când particip, constant am fost în top 5 pe județ cu unul sau mai mulți tineri la categoria Gold“, a declarat campionul gălățean.
Masculul care în acest sezon a reuși performanța să prindă primele zece poziții la nivel național în clasamentul Gold este o pasăre care are la bază porumbei cu tradiție în câștigarea curselor din categoria Fond, având în arborele genealogic atât campioni naționali, cât și olimpici. „Porumbelul ce ocupa locul 8 național Club Gold, masculul cu seria 2004882-2021, a fost jucat în cele 5 etape de Fond din planul de zbor al județului Galați. A fost pregătit pentru etape prin metoda văduviei. Fiind tânăr, își va continua cariera de zburător, mergând sezonul viitor după norma de Palmares. El este fiu din 0454516-2015, care în anul 2016 a ocupat locul 4 național As Fond Tineret. 0454516-2015, la rândul său, este fiu din super reproducătorul «237», pasăre din anul 2009 ce avea la bază porumbei din linia George Carteus. Câștigătorul premiului Gold, 2004882-2021, este frate de tată și cu porumbelul 0405518-2019, care în acest an este campion național al categoriei As Fond Palmares. Totodată, este și nepotul lui 005535-2017, singurul porumbel campion olimpic pe care l-a avut România până acum, la categoria Fond, în anul 2022, la Olimpiada de la Oradea“, a declarat Vicențiu Scripcaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO