Frații Andrei, din Bistrița, câștigătorii locului 1 Provincia Transilvania și 9 național Club Gold

Marius, Ionel și Daniel sunt trei frați din localitatea Bistrița, județul Bistrița Năsăud, care concurează sub numele de „Frații Andrei“. Extrem de pasionați de columbofilie și dornici să urce cât mai sus în clasamentele categoriilor preferate, Fond și Maraton, ei au reușit, în acest sezon, pe lângă alte rezultate bune obținute la nivel de județ și provincie, să dea lovitura în cadrul Clubului Gold, ocupând locul 1 pe Provincia Transilvania și locul 9 în top național. „Responsabilă“ pentru această performanță este femela cu seria 2003080 -2021, care a acumulat în cele trei etape necesare încheierii acestei norme un total de 46,12 puncte. „Femela câștigătoare a reușit o dublă performanță, ea fiind campioană provincială la categoria Fond Tineret, dar și campioană provincială Club Gold. Primele inele Gold le-am achiziționat în anul 2019, când am comandat un număr de 5 inele, iar în sezonul 2020 am reușit să urcăm pe locurile 2 și 8 provincial Gold cu doi frați buni, cu seriile 1012006-2019 și 1007796-2019. În anul 2021 am achiziționat 10 inele Gold, lucru ce s-a dovedit a fi de bun augur, unul dintre cei 10 porumbei inelați cu Gold devenind campionul Provinciei Transilvaniei în acest sezon. În urma obținerii acestor performanțe, cu siguranță vom comanda inele Gold și în viitor.
Noi concurăm porumbei din anul 2008, din campionatul cu puii, iar rezultatele au început să apară din sezonul 2012. Categoriile noastre preferate sunt Fondul și Maratonul, deoarece sunt etape grele, dar și foarte frumoase, unde porumbeii buni reușesc să iasă în evidență. Din punctul nostru de vedere, înființarea Clubului Gold este un beneficiu pentru crescătorii care joacă categoria Fond Tineret, timpul demonstrând că acesta a fost o idee foarte bună. Regulamentul actual ne motivează, pe noi, columbofilii, să ne dorim să avem rezultate de vârf. Părerea noastră este că fiecare participant la această categorie are aceeași șansă de câștig, diferența făcând-o doar porumbeii de calitate superioară. Deși competiția a fost una strânsă, nu am observat niciodată nici o neregulă. Premiul câștigat este unul substanțial pentru noi“, a declarat Marius Andrei.

O campioană cu „rădăcini“ valoroase

Performanțele din acest sezon ale Fraților Andrei care, pe lângă locul 1 provincial, au dominat autoritar competiția județeană, acolo unde și-au asigurat locurile 1, 3 și 4, se datorează, în mare parte, porumbeilor extrem de valoroși pe care îi au în crescătorie. „Campioana noastră, femela cu seria 2003080-2021, este reprodusă la noi în crescătorie, tatăl acesteia fiind cel mai bun reproducător din voliera noastră pentru categoria Fond. Frații lui, cât și descendenții lui, au demonstrat că sunt buni cursieri. Mama acesteia este o femelă achiziționată de noi de la colegul nostru Ciprian Pop, care a reprodus păsări de top și în crescătoria lui. Acesta femelă provine din crescătoria altui coleg, Sorin Salvan, iar ca origini are la bază celebrii porumbei ai lui: «Pănuță» și «Fetița». Modul de pregătire după care a fost concurată campioana a fost naturalul, femela fiind pregătită special pentru etapele de Fond, jucând-o ca poziție de cuib pe ouă de 10 zile sau pe pui mic, de 2-4 zile. Pe viitor încă nu ne-am hotărât dacă o vom mai angaja la etape sau o vom retrage la matcă, dar avem câteva luni de iarnă în care ne vom face strategie de participare pentru anul 2023 și atunci vom decide“, a adăugat crescătorul bistrițean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO