Băcăuanul Irinel Popa, vicecampion național al Clubului Gold 2022

După un sezon cu totul deosebit, Irinel Popa, din localitatea Bârsănești, județul Bacău, reușește să urce pe podiumul Clubului Gold, adjudecându-și locul 2 și 16 național. În acest an,crescătorului moldavpare că i s-au aliniat toate astrele, iar lucrurile au mers perfect în voliera sa, în special la lotul de zbor. Astfel, la finele sezonului, el a reușit să fie prezent în top 3 național cu doi porumbei tineri, la categoria Maraton Tineret, prin masculul seria 0221302-2021, care a ocupat locul 3 național,în vreme ce la Fond Tineret a fost vicecampion național cu femela cu seria 2015666-2021.
Femela, alintată acum «666», a reușit, totodată, să obțină și al doilea cel mai bun punctaj la Clubul Gold, respectiv 5,87 puncte. Ca și origini, vicecampioana a fost reprodusă dintr-un mascul achiziționat din Belgia, de la crescătorul Peeters Fabienne, iar mama ei este reprodusă dintr-o femelă originală Drapa, fiind nepoată din celebrul «Pokerface», și un mascul de Etienne Devos. „Am achiziționat, pentru a inela puii, 35 de inele Gold, iar la finalul sezonului 2022 am reușit să câștig locul 1 Provincia Moldova și locul 2 național Clubul Gold cu femela «666»precum și locul 2 județean, respectiv locul 16 național în cadrul Clubului Gold, cu masculul cu seria 2015672-2021. Lotul meu de zbor a fost concurat la natural. Femela «666» a fost îmbarcată la două din cele trei etape de Fond, având ca poziție decuib ouă, iar la cea de-a treia etapă a plecat pe pui mic și a demonstrat că acea poziție a motivat-o și mai bine“, a declarat Irinel Popa.

Crescătorul băcăuan, care s-a alăturat celei mai mari structuri columbofile din România – UNCR – în urmă cu numai trei ani, spune că idea Clubului Gold este una extrem de bună: „Concurez porumbeii din anul 2018, an în care am fost membru în cadrul UCPR, iar în 2019 m-am înscris ca membru columbofil în cadrul UFCR. Din punctul meu de vedere, ideea înființării Clubului Gold a fost una foarte bună, însăsper să existe o mai mare stabilitate în ceea ce privește regulamentul. Este foarte important că, în 2024, primele zece locuri naționale vor fi premiate indiferent de provincia din care fac parte, iar uniunea acordă separat șase premii pentru cele șase provincii. Una peste alta, această competiției este foarte bună pentru columbofilii români“, a adăugat Popa, un pasionat al categoriilor Fond, Maraton și Maraton Extrem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO