Bogdan Munteanu – un maratonist de referință pentru județul Botoșani

Membru al Clubului „Mihai Eminescu“ din județul Botoșani, Bogdan Munteanu este un crescător căruia îi plac concursurile de maraton. Cu o experiență de un deceniu în practicarea acestui sport, el s-a făcut remarcat în ultimii ani grație rezultatelor obținute la categorii precum As Maraton Tineret, Maraton Tineret sau Maraton Extrem Tineret la nivel județean, provincial și chiar național. Poate și prin natura meseriei, fiind militar de carieră, Bogdan Munteanu consideră că antrenamentele sunt esențiale pentru a avea succes și este mereu atent pentru să vadă dacă porumbeii săi au apetit pentru zbor. Îi plac zburătorii calmi și echilibrați, cu penaj foarte mătăsos, aripă bine ventilată și puternică și cu musculatură flexibilă și fină.
Deține 20 de perechi la matcă, mulți dintre ei fiind aduși de la doi crescători foarte cunoscuți din Germania. Este de părere că un porumbel de matcă trebuie să aibă mai multe clasări de top, adică să vină constant în primii 3%, iar un reproducător trebuie să își arate valoarea în primii doi ani, altfel este eliminat. Din anul 2019 participă la zborurile cu puii organizate la nivelul asociației și merge până la cursele de fond pentru a fi sigur că puii sunt bine pregătiți pentru sezonul când vor concura ca și yearling.
În interviul acordat echipei racingpigeons.ro puteți afla mai multe despre liniile sale de porumbei, hrana folosită, dar și metodele sale de zbor și de reproducție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO